Circul din Ghencea a dat naştere la o situaţie inimaginabilă pentru un club cu pretenţii europene. Fotbaliştii de la Steaua s-au reunit ieri, cu trei zile întârziere faţă de data stabilită iniţial, şi s-au antrenat sub comanda lui Leo Strizu, antrenorul de la „satelit”!

Victor Piţurcă n-a lămurit nici ieri dacă va accepta sau nu oferta de a pregăti Steaua. Deocamdată, nimeni nu confirmă numirea fostului selecţioner. Doar Gigi Becali trâmbiţează zi de zi că „Piţi va fi 500 la sută antrenorul echipei”, deşi ştie că este din ce în ce mai puţin credibil.

„A zis că n-are rost să se ducă acum la antrenamente”

Patronul stelist a oferit propria explicaţie pentru absenţa lui Piţurcă. „Am vorbit azi cu el. A zis că nu are rost să se ducă acum în Ghencea, când va fi momentul, va merge el. Le-a spus ce să facă… Dar azi nu se face antrenament, este doar o mişcare”, a spus fostul oier.

La mijloc este vorba despre eterna problemă a banilor, principala piedică în calea proiectului întocmit de Piţurcă. Deşi este lefter, Gigi se bate cu pumnii în piept că „vor mai veni jucători. Mâine (n.r. – azi) vine unul. Poimâine – altul şi tot aşa. În total, vor fi cinci-şase transferuri”. Ieri, în jurul prânzului, la club nu se ştia dacă se mai ţine primul antrenament şi cine urma să-l conducă! Până la urmă, responsabilitatea a căzut pe umerii lui Leo Strizu.

Acesta pregăteşte echipa Steaua II, „satelitul” clubului, încă de la înfiinţare, din 2004. A fost ţinut în funcţie nu de rezultate, ci de relaţia de rudenie cu Teia Sponte, naşul său. Strizu a fost un fotbalist modest, iar în ultimii ani s-a „remarcat” doar prin problemele cu legea.
În 2005, Strizu a fost arestat preventiv pentru luare de mită şi trafic de influenţă în dosarul „Combustibili pentru armată”.

Dorel Stoica trebuie să dea 999.000 de euro Craiovei

La reunirea lotului au participat 21 de jucători. Faţă de sezonul precedent, de la Steaua au dispărut Parpas, Jelev, P. Moreno, Golanski şi P. Marin. Cristi Tănase a fost învoit, iar Pantelis Kapetanos va reveni abia după ce Grecia îşi va termina aventura la Cupa Mondială. Deşi nu şi-au reînnoit contractele cu „roşalbaştrii”, fraţii Karamian au venit şi ei la stadion.

Noutăţile sunt „subţiri”: Ninu, Vâtcă, Onicaş, A. Ionescu, toţi reveniţi după împrumuturi, Iordan Todorov şi Dorel Stoica. Universitatea Craiova a anunţat ieri că Dorel Stoica trebuie să-i achite 999.000 de euro dacă semnează cu altă echipă din Liga I.