Steaua își joacă în această seară viitorul european, contra bulgarilor de la Ludogoreț Razgrad. De la ora 21.45, la Sofia (în direct la Digi Sport 1 și Dolce Sport 1), echipa din Ghencea va încerca să se califice pentru al doilea sezon consecutiv în grupele Ligii Campionilor.

„Militarii” au o primă de 250.000 de euro

În urmă cu o săptămână, „roș-albaștrii” s-au impus pe „Arena Națională”, scor 1-0, și au un avantaj firav în disputa cu vecinii de la sudul Dunării. Întâlnirea are o miză uriașă pentru ambele cluburi. Dincolo de aspectul sportiv, esențial este planul financiar îndestulător pe care-l oferă intrarea în grupele Champions League.

Minimum 15 milioane de euro ar obține Steaua în cazul în care ar pătrunde, din nou, în lumea bună a „Sportului Rege”. Pentru că jocul este extrem de important, finanțatorul Gigi Becali a transmis că dublează primele de calificare. Inițial, titularii puteau încasa câte 125.000 de euro (100.000 de euro bonusul pentru câștigarea campionatului și 25.000 de euro bonus pentru calificarea în grupe), dar lucrurile s-au schimbat în bine pentru fotbaliști, care au fost motivați suplimentar.

„Gâlcă mai are multe de învățat”

„Ar fi bine să ne calificăm în grupe, ca să încasăm și noi primele pentru câștigarea campionatului”, a spus Alex Chipciu, jucător care nu va juca, astăzi, la Sofia, din cauza unei suspendări. Înaintea confruntării, Georgi Dermendzhiev, tehnicianul bulgarilor, l-a atacat pe Costel Gâlcă, spunând că antrenorul Stelei este un novice în fotbal.

„Am înţeles că Gâlcă a spus că a văzut multe slăbiciuni în jocul nostru. Îi transmit că mai are multe de învăţat, este un antrenor tânăr. Îi doresc succes, dar după meciul cu noi”, a spus Dermendzhiev. Tehnicianul echipei din Ghencea este de părere că un gol marcat la Sofia este vital. „Nu trebuie să ne apărăm și să conservăm rezultatul din tur. Trebuie să înscriem pentru a nu ne crea probleme”.