Steaua a monopolizat fotbalul autohton în stagiunea precedentă și a câștigat Liga I, Cupa României și Cupa Ligii. Însă, marea bătălie se va da în această vară, pentru că echipa lui Gigi Becali încearcă să se califice în grupele Ligii Campionilor.

Prezența în grupele celei mai importante competiții fotbalistice la nivelul echipelor de club ar garanta un venit îndestulător, pentru că Steaua ar câștiga minimum 15 milioane de euro.

Au cumpărat de la trei retrogradate

„Roș-albaștrii” au suferit o grea lovitură în sezonul trecut, atunci când au fost eliminați din play-off de bulgarii de la Ludogoreț și au ratat potul cel mare.


FOTO: Gigi Becali a promis să-i construiască o echipă trainică fi nului său, Mirel Rădoi FOTO: AGERPRESÎnsă, Gigi Becali nu pare dispus să riște investiții consistente nici în această vară, iar transferurile făcute până în acest moment sunt subțiri. Steliștii i-au achiziționat pe Jean Sony Alcenat (Petrolul, liber de contract), Alexandru Tudorie (Oțelul Galați, 200.000 de euro), Sulley Muniru (CFR Cluj, 200.000 de euro) și Aymen Tahar (Gaz Metan Mediaș, 100.000 de euro), plus juniorul Vlad Mihalcea de la FC Brașov. Așadar, în total, Becali a plătit 500.000 de euro pentru transferuri și nici în restul perioadei de mercato nu pare dispus să-și mai desfacă punga atât de larg ca altădată, atunci când achizițiile ajungeau la 5-6 milioane de euro.

„Mai aduc un atacant, ceva mai scump, îi fac echipă finului, nu-l las eu așa. Vreau să reușească la Steaua”, i-a transmis patronul, antrenorului Mirel Rădoi. Trăgând linie, dintre cele cinci achiziții, trei au sosit de la echipe care au retrogradat în liga secundă (Mediaș, FC Brașov și Oțelul). În plus, la 16 ani, Mihalcea nu pare să se poată impune în viitorul apropiat în echipa campioană.

Ieri, ca urmare a unei sesizări primite de la CSA Steaua, UEFA a decis să schimbe sigla echipei de fotbal Steaua, care apărea pe site-ul forului continental. Astfel, noua emblemă este cea folosită în prezent de steliști, steaua cu opt colțuri. În schimb, palmaresul a rămas același care include și Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei.