Evenimentul Zilei > Actualitate > STEAUA. După suporteri, şi foştii fotbaliști din Ghencea îl hulesc pe Gigi Becali!
STEAUA. După suporteri, şi foştii fotbaliști din Ghencea îl hulesc pe Gigi Becali!

STEAUA. După suporteri, şi foştii fotbaliști din Ghencea îl hulesc pe Gigi Becali!

"Nicolae Dică nu merită să fie tratat astfel", susţine fundaşul Dorin Goian, care comentează intenţia patronului de a-l da afară pe mijlocaş.

După 12 ani de aşteptare, Steaua a ajuns din nou în finala Cupei României. "Roş-albaştrii" au încheiat la egalitate, scor 1-1, partida cu FC Braşov, disputată miercuri seară, în deplasare, în manşa secundă a semifinalelor, şi au acces în ultimul act graţie golului înscris în deplasare.

În tur, în Ghencea, scorul fusese 0-0. Ultima finală de Cupa României disputată de "militari" a fost cea din vara anului 1999, când aceştia au învins Rapidul la loviturile de departajare şi au câştigat trofeul.

"Nu va mai rămâne din vară"

Eroul Stelei în partida de la Braşov a fost Nicolae Dică, jucătorul pe care patronul Gigi Becali nu-l suportă sub nicio formă. După ce "stegarii" au deschis scorul înainte de pauză, prin tr-un penalty transformat de Ilyeş, "Dicanio" a reuşit să egaleze în ultimele minute de joc şi şi-a dus, astfel, echipa în finala Cupei României.

Chiar şi aşa, Nicolae Dică nu l-a impresionat pe Becali. "Dică a făcut şi el ceva şi şi-a spălat păcatele. Bravo lui că a marcat, a meritat banii pe care i-a primit în aceste luni. Să-i dea Dumnezeu sănătate, dar de la vară ce să mai caute aici? Ce, dacă a dat un gol trebuie să-l mai ţinem un an? Dică nu va mai rămâne din vară, la revedere cu el. La Steaua vor veni doar jucători de valoare", a anunţat Gigi Becali.

Susţinut de MM Stoica

În perioada 2004-2008, Nicolae Dică a jucat 124 de meciuri în tricoul Stelei şi a marcat 54 de goluri, dar, cu toate acestea, era criticat constant de Gigi Becali.

"E prea lent, încetineşte jocul", obişnuia să spună atât fostul oier, cât şi verii lui, impresarii, care n-au înghiţit faptul că jucătorul n-are contract cu firma lor. Revenit în Ghencea la începutul acestui an la insistenţele managerului Mihai Stoica, Dică a intrat repede în colimatorul lui Becali.

"Să nu-l mai văd în echipă" a decretat patronul după eşecul, 0-3, suferit de Steaua pe teren propriu, în campionat, cu FC Braşov. Revenit printre titulari după ce antrenorul Sorin Cârţu i-a cerut acceptul lui Gigi Becali, Dică a marcat trei goluri în campionat şi unul acum, în Cupă.

"AVOCAŢII" LUI DICĂ

"Dică ar merita să rămână la Steaua. Este un jucător foarte inteligent, iar fotbalul se joacă şi cu mintea.“,
DORIN GOIAN, fundaş la Palermo

"Dică este cel mai bun jucător din echipa Stelei, iar cu asta cred că am spus totul!“,
VICTORAŞ IACOB, atacant la Iraklis Salonic

"Dacă joacă bine, s-ar putea să fie păstrat. Gigi Becali îşi schimbă foarte des părerile.“,
ADRIAN NEAGA, fost coleg cu Dică la Steaua

APĂRAT DE FOŞTII COECHIPIERI

"Are mai multe goluri decât cei ţinuţi în braţe"

Gigi Becali nu este iubit nici de fani, care îi cer vehement să plece din Ghencea, dar nici de foştii jucători ai Stelei, care-l condamnă pentru faptul că vrea să scape de Nicolae Dică. Dorin Goian, fundaşul echipei italiene Palermo şi al naţionalei României, îl susţine pe "Dicanio", alături de care a jucat la Steaua în perioada 2005-2007. "Goe" se declară mâhnit de faptul că mijlocaşul este criticat în mod constant de patronul Gigi Becali, în timp ce alţi jucători, care marchează din an în Paşte (cum ar fi, de exemplu, Cristi Tănase) sunt lăudaţi de finanţator.

Iacob: "Este cel mai bun"

"Am urmărit la televizor meciul Stelei de la Braşov şi m-am bucurat foarte mult că fosta mea echipă s-a calificat în finala Cupei României. Îl felicit pe Dică, a înscris un gol superb. Păcat că patronul a zis că nu-l mai ţine la Steaua şi din vară. Dică nu merită să fie tratat astfel. Are mai multe goluri marcate decât cei care sunt ţinuţi în braţe. Ştiu că-l afectează declaraţiile pe care le face patronul, oricât ar încerca să nu le ia în seamă. Consider că Dică ar merita să rămână la Steaua. Chiar dacă nu are viteză, este un jucător foarte inteligent, iar fotbalul se joacă şi cu mintea, nu numai cu piciorul", a declarat Dorin Goian ieri, pentru EVZ.

"Este cel mai bun jucător din actuala echipă a Stelei, iar cu asta cred că am spus totul. Patronul Gigi Becali nu mai surprinde însă pe nimeni prin ceea ce declară", ne-a precizat şi atacantul Victoraş Iacob, de la Iraklis Salonic, care a fost coleg cu Dică în echipa "uefantastică" a Stelei.

Adrian Neaga, un alt fost coechipier de-al lui Dică la Steaua, crede că n-ar fi exclus ca mijlocaşul să rămână în Ghencea: "Dacă joacă bine până la final, s-ar putea să fie păstrat. Cu toţii ştim că Gigi îşi schimbă foarte repede părerile". Contactat ieri de EVZ, Dică n-a dorit să comenteze criticile patronului.
4 goluri
a marcat Nicolae Dică pentru Steaua în această primăvară: trei în campionat şi unul în Cupa României, la Braşov