Evenimentul Zilei > Actualitate > STB-ul se înoiește. Primul Mercedes – Benz Citaro Hybrid a ajuns la București. Foto
STB-ul se înoiește. Primul Mercedes – Benz Citaro Hybrid a ajuns la București. Foto

STB-ul se înoiește. Primul Mercedes – Benz Citaro Hybrid a ajuns la București. Foto

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a prezentat, vineri, primul autobuz Mercedes – Benz Citaro Hybrid, care a fost scos pe traseu pentru probele tehnice. Acesta va circula după încheierea probelor pe linia 131.

Lunar, vor sosi cate 20 de autobuze hybrid în Bucuresti, din totalul de 130.

„Conform graficului de livrare din contract, in fiecare luna, pana la finalul anului, vor sosi cate 20 de autobuze, iar în ianuarie 2021, ultimele 9.

Odata cu achizitionarea acestor mijloace de transport ecologice si prietenoase cu mediul, realizam un pas important pentru cresterea calitatii aerului din Capitala, dar si pentru modernizarea transportului public in comun, pentru ca bucurestenii sa beneficieze de conditii demne de o capitala europeana.

· Noile autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid au o garantie de tip Full Warranty, de 8 ani şi 480.000 de km.

·Valoarea contractului este de 195.268.331,70 lei, fără TVA.

· Finanțarea provine de la Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul ”Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane”.

· Autobuzele au o capacitate de până la 100 de pasageri, 27 aşezaţi şi 65 în picioare.

Noi reguli privind utilizarea transportului public

Avand in vedere declansarea starii de alerta, Primarul General a prezentat noile reguli pentru cetatenii care folosesc transportul in comun:

Rugam cetatenii sa respecte masurile instituite in mijloacele de transport in comun ale Societatii de Transport Bucuresti, astfel incat numarul cazurilor de coronavirus sa fie cat mai mic.

Prin urmare, urcarea se va face doar pe la usa din fata, iar coborarea pe celelalte usi. De asemenea, purtarea mastii este o conditie obligatorie pentru a circula cu transportul in comun, insa recomandam calatorilor sa foloseasca si manusi.

Din cauza faptul ca in aceasta perioada se impun reglementari privind distantarea fizica, mijloacele de transport STB nu vor putea fi utilizate la capacitate maxima. Astfel, calatorii vor ocupa locurile de pe scane si un rand in picioare, cu respectarea distantei regulamentare”, a scris pe pagina sa de Facebook, Gabriela Firea.