Aici nu e vorba deocamdată de o criză de sănătate, ci de tulburări sociale din cauza sărăciei. Informațiile vin de la Blitz Quotidiano.

„Trebuie să acționăm repede, mai mult decât rapid. Dacă ajutoarele guvernului național și regional sosesc peste 15 zile și sunt necesare încă 15 pentru distribuirea lor, riscăm mult. Anunțul ar fi un bumerang. Disconfortul s-ar transforma în violență”, a declarat primarul orașului sicilian Palermo, Leoluca Orlando, într-un interviu acordat cotidianului „La Stampa”.

Joia trecută, un grup neidentificat de persoane a intrat într-un supermarket din Palermo. Oamenii au încercat să iasă fără să plătească cumpărăturile. „Acesta este un episod rezolvat de rețeaua de asistenți sociali ai primăriei, dar a fost însoțit de o serie de mesaje iresponsabile pe internet și pe rețelele de socializare, care riscă să creeze un climat de destabilizare: trebuie să garantăm prezența “medicului” (autoritățile statului) pentru a împiedica sosirea “vrăjitorului” , a explicat Orlando.

„Vrăjitorul” este, evident,  mafia, care nu așteaptă altceva decât să înlocuiască statul. În același ziar, „La Stampa”, directorul Maurizio Molinari, în timp ce critică o anumită inerție în acțiunea Guvernului, avertizează cu privire la explozia bombei sociale în urma urgenței sanitare și a situației economice.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE