Evenimentul Zilei > International > SUA: scandal pe tema Statuii Libertăţii. Consilier la Casa Albă şi jurnalist de la CCN, insulte la scenă deschisă
SUA: scandal pe tema  Statuii Libertăţii. Consilier la Casa Albă şi jurnalist de la CCN, insulte la scenă deschisă

SUA: scandal pe tema Statuii Libertăţii. Consilier la Casa Albă şi jurnalist de la CCN, insulte la scenă deschisă

Statuia Libertăţii în centrul unui feroce schimb de replici între jurnalistul de la CNN, Jim Acosta şi consilierul Case Albe, Stephen Miller, după propunerea lui Trump de a introduce noi criterii pentru imigranţi bazate pe cunoaşterea limbii engleze şi deţinerea de mijloace de trai.

''Statuia Libertăţii spune: Daţi-mi oamenii voştri obosiţi, săracii voştri, masele voastre înfrigurate şi doritoare de a respira libere'', a spus Acosta lui Miller citând o frază din sonetul inscripţionat pe piedestalul statuii care domină Golful Manhattan..

''Nu spune nimic despre limba engleză'', a adăugat ironic. Sonetul ''a fost adăugat după'' şi ''nu e efectiv parte din Statuia Libertăţii originală'', a replicat Miller. Lovitura şi riposta s-au întâmplat în timpul unei conferinţe de presă în timpul căreia Acosta a acuzat administraţia Trump că '' încearcă să organizeze fluxuri în State pe baze rasiale şi etnice''.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: