Stațiunea Slănic Moldova este situată pe versantul estic al Carpaților Orientali (în masivul Nemira) la înălțimea de 530 m pe valea pârâului Slănic. Este una dintre stațiunile romanești cu cel mai ozonat aer.
Slănic Moldova este una dintre stațiunile romanești cu cel mai ozonat aer. O vacanță aici trebuie să includă şi izvoarele binefăcătoare. Orașul se desfășoară într-o depresiune acoperită de păduri de foioase și conifere. Slănic-Moldova, (Județul Bacău) este așezat pe râul Slănic (un afluent al Trotușului), la poalele Munților Nemira (Carpații Orientali), altitudine 530 m, într-o vale înconjurată de păduri de fagi și brazi, la 84 km sud-vest de Municipiul Bacău (reședința Județului Bacău).
Descoperă stațiunea cu cel mai ozonat aer. Nu trebuie ratate izvoarele binefăcătoare
Stațiunea, cu sezon permanent, are o climă intramontană-depresionară temperată, cu un aer pur, lipsit de praf și particule ce pot provoca alergii, și bogat în aerosoli rășinoși și ioni negativi. Temperatura medie anuală este de 7,4°C .
Sursa foto: Facebook - Staţiunea Slănic Moldova
Stațiunea este renumită pentru izvoarele sale de ape carbonate, bicarbonatate, ușor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice și oligominerale, izvoare descoperite încă din anul 1801. În 1852 s-au efectuat primele teste chimice, iar în 1877 au apărut primele instalații balneare.
Sursa foto: Facebook - Staţiunea Slănic Moldova
Obiective turistice Slănic Moldova
Râul Slănic si Izvoarele Minerale din Slănic Moldova: peste 20 de izvoare cu apă binefăcătoare.
Parcul din Slănic Moldova, aflat în centrul stațiunii, se întinde pe o suprafața de 14 hectare şi include o frumoasă cascadă, bazată pe recircularea apei. În parc, pe Aleea Personalităților, se află un ansamblu statuar, unde regăsim figurile unor artiști precum Vasile Alecsandri, Mihai Eminescu sau George Enescu.
Sursa foto: Facebook - Staţiunea Slănic Moldova
Cazinoul din Slănic Moldova, construit ăn 1894, arhitect George Sterian, este monument de patrimoniu, cu valoare istorică şi de arhitectură.
Cheile Slnăicului, care se întind pe o lungime de approx. 400 m, paralel cu șoseaua asfaltată, la o cotă de 400 m.
Sursa foto: Facebook - Staţiunea Slănic Moldova
Cascada Slănicului, parte din traseul montan 300 de scări (traseu cu nivel scăzut de dificultate, poate fi parcurs în 2 ore.
Biserica Catolică din Slănic Moldova, una dintre cele mai frumoase biserici catolice din ţară, construită în stil avangardist, în anul 1943 (la intrarea în stațiune, pe partea stângă – Strada Nicolae Balcescu nr. 43).
Mânăstirea Sfântul Ţtefan cel Mare – singura mănăstire închinată sfanțului domnitor, aflata la 6 km de satul Cerdac (drum forestier la stânga, cum veniți dinspre Târgul Ocna).
Sursa foto: Facebook - Staţiunea Slănic Moldova
Slănic Moldova - recomandări pentru tratament
Saţiunea este botezată: „Perla Moldovei”. Aici este folosi în scop terapeutic gazul natural mofetic la izvoarele 3 şi 11 cu proveniență legată de fenomenele vulcanice din Munţii Harghita.
Sursa foto: Facebook - Staţiunea Slănic Moldova
Indicaţiile medicale pentru această stațiune au fost determinate ca urmare a unor cercetări ştiinţifice asupra parametrilor constituienţi ai apei, încât se fac atât cure interne cât şi cure externe împărţite pe izvoare.
Sursa foto: Facebook - Staţiunea Slănic Moldova
Indicaţii terapeutice: gastrite cronice hiperacide, hipoacide, ulcere gastrice, afecţiuni duodenale, afecţiuni hepatobiliare( colecistite, dischinezii biliare), afecţiuni de nutriţie, afecţiuni ale rinichilor şi ale căilor urinare, afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni ale nervilor periferici, afecţiuni post-traumatice, nevroze astenice, boli reumatismale degenerative şi diartritice, afecţiuni respiratorii(astm alergic, rinosinuzite cronice), fecţiuni ginecologice, afecţiuni asociate.
Cum se poate ajunge în staţiunea Slănic Moldova
Cu trenul: Pentru Slănic Moldova, călătorii coboară la Târgu Ocna – Salina, o haltă dup ăgara Târgu Ocna, de unde vor continua drumul cu transport în comun sau autobuze, pe o distanță de 18 km, de-a lungul unei frumoase şosele care însoţeşte apa Slnicuălui.
De la Bucureşti la Târgu Ocna sunt unele trenuri directe, altele cu legătură la Adjud. Din linia principală de cale ferată care leagă Bucureştii de nordul Moldovei (Bucureşti – Suceava Nord) se ramifică la Adjud linia secundară Adjud – Ciceu, care străbate Carpaţii Răsăriteni de-a lungul văii Trotuşului. De la Adjud la Târgu Ocna-Salinã sunt 53 km. Din Braşov, Cluj Napoca şi Târgu Mureş se ajunge la Târgu Ocna-Salina prin Ciceu.
Pe şosea: Principala axă de legătură este şoseaua DN 2 Bucureşti-Suceava-Siret din care se ramifică, la Adjud, DN 11A în continuarea căreia parcurgem DN 12B. Călătorii care au ca punct de plecare Galaţi, vor străbate şoselele naţionale nr. 25 şi 24 pânã întâlnesc DN 2, urmând în continuare şoselele amintite mai sus (DN 11A, 12A şi 12B).
Staţiunea Slănic Moldova - Cazare
Casa Alex, vila parter si etaj, capacitate cazare 10 persoane,4 camere, 3 bai, 2 balcoane, bucătărie utilată, grătar zidit şi foișor, WI-FI, home-cinema, curte 800 mp, acces ușor, loc de joacă pentru copii.
Ferma Stana Dacilor - Slănic-Moldova, este situată la 4 km de Slănic-Moldova, într-o zona de munte retras, special conceput pentru relaxare.
Cabana Roua Dimineții din Poiana Soarelui se află în apropierea restaurantului Cascada. Cabana este compusă din 3 dormitoare cu paturi duble, 2 băi cu apă caldă, încălzire centrală, living generos cu bucătărie open space.
Satul de vacanță luxury La Kuburi este format din 6 bungalouri de lux de 19, 35 si 45 m2. Situat pe o colina cu expunere spre sud toate bungalourile ofera o priveliște superba asupra văii Slănicului.
Complexul turistic Poiana Verde se afla în renumita stațiune Slănic Moldova, la 800 m pe dreapta după intrarea în localitate, fiind locul ideal pentru o vacanţă la munte indifferent de sezon.