Stațiunea care trebuie vizitată toamna. Are peisaje de vis și un lac de poveste

Stațiunea care trebuie vizitată toamna. Are peisaje de vis și un lac de poveste Sursa foto: Arhiva EVZ

Stațiunea seducătoare care trebuie vizitată toamna. Are peisaje de vis și un lac de poveste. Aerosolii de la Lacul Roșu sunt ideali pentru tratarea bolilor de nervi.

Stațiunea seducătoare care trebuie vizitată toamna. Există câteva locuri care nu trebuie ratate în prag de toamnă. Iubitorii de munte au șansa unui periplu într-un loc superb. Un astfel de loc este Lacul Roșu, o stațiune situată în Carpații Orientali.

La final de vară și început de toamnă, zonele montane devin principalele atracții turistice. Peisajele de la munte sunt feerice, iar puritatea aerului și băile termale sunt foarte căutate de mulți români.

Stațiunea seducătoare care trebuie vizitată toamna.  Peisajele autumnale de la Lacul Roșu sunt superbe

Lacul Roșu este una din zonele cu un deosebit farmec natural. Stațiunea este situată în Carpații Orientali, fiind înconjurat de Munții Ceahlău și Munții Hășmașul Mare. Și-a luat numele după lacul de aici, Lacul Roșu. Este unul dintre cele mai mari lacuri de baraj natural din România. Face parte din Parcul Național Cheile Bicazului -Hășmaș.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lacul s-a format în anul 1837, în urma unor furtuni și ploi torențiale, prin surparea unei porțiuni din muntele Ghilcoș spre poalele masivului Suhard, barând valea râului Bicaz. Argilele bogate în oxizi de fier, care sunt aduse de Pârâul Roșu și depozitate în lac, îi conferă o vie culoare roșie. Rocile roșii ale masivului Suhard accentuează culoarea lacului.

Lacul Roșu

Stațiunea Lacul Roșu, perla înconjurată de Munții Ceahlău. Sursa foto: Hotel Lacul Roșu

Microclimat ideal pentru tratarea insomniilor și neurasteniilor

Împrejurimile lacului au un microclimat foarte plăcut, benefic pentru tratarea stărilor de extenuare fizică și psihică, insomnii, neurastenii. Valea este ferită de vânturi, cu un aer deosebit de curat și bogat în aerosoli naturali. Zona este ideală pentru turiștii care caută surse de regenerare rapidă pe cale naturală. Începând cu anii 1900, turismul balnear a luat mare amploare în zonă.

Stațiunea Lacu Roșu este unică prin aerul curat și proaspăt. În plus, pitorescul peisajului oferă o experiență de neuitat oricărui turist avid de o escapadă.

De unde vine numele Lacului Roșu sau Lacul ucigaș

Lacul Roșu se numește gyilkos (tradus „ucigaș”) în limba maghiară, iar în limba germană Mördersee (Lacul Ucigașul). Aceste denumiri provin dintr-o legendă străveche. Ea spune că surparea de teren ar fi acoperit un sat, omorându-i atât pe locuitori, cât și animalele.

Din cauza sângelui, apa lacului a devenit roșie, astfel că a primit numele de Lacul Roșu, dar și Lacul Ucigaș. În anul 1864, a apărut sub denumirea de Lacul Pietrii Roșii, ulteriror fiind denumit Lacul Ucigaș. Din 1936 este denumit oficial Lacul Roșu.

Itinerii de drumeție fascinante

Stațiunea oferă amatorilor de drumeție itinerarii captivante. Iată câteva dintre cele mai interesante rute.

  • Circuitul Lacului Roșu - durata 1 1/2 ora, marcaj - cruce roșie;
  • Cheile Bicazului  - durata 3 - 3 1/2 ore dus-întors, fără marcaj, pe DN 12C;
  • Vârful Șuhardu Mic - durata 2-3 ore dus-întors, diferența de nivel 370 m, marcaj - triunghi albastru;
Cheile Șugăului

Cheile Șugăului, Bicaz. Itineriile din regiunea Lacului Roșu sunt fascinante

  • Vârful Suhardu Mare - durata 3 ore dus-întors, diferența de nivel 524 m, marcaj - triunghi albastru până la Șaua Șuhardului, mai departe fără marcaj;
  • Vârful Ucigașu - durata 3 ore dus-întors, diferența de nivel 401 m, marcaj - bandă galbenă și triunghi roșu.