Evenimentul Zilei > Social > STATISTICI ÎNGRIJORĂTOARE în România! În fiecare zi, ce puțin un român este DIAGNOSTICAT cu această AFECȚIUNE GRAVĂ
STATISTICI ÎNGRIJORĂTOARE în România! În fiecare zi, ce puțin un român este DIAGNOSTICAT cu această AFECȚIUNE GRAVĂ

STATISTICI ÎNGRIJORĂTOARE în România! În fiecare zi, ce puțin un român este DIAGNOSTICAT cu această AFECȚIUNE GRAVĂ

Statistici îngrijorătoare scot la iveală problemele grave de sănătate de care suferă românii. Direcția de Sănătate Publică arată că în Vaslui, în fiecare zi este depistată cel puțin o persoană cu afecțiuni psihice, cea mai mare pondere având-o psihozele alcoolice.

„În primul trimestru al anului 2018, au intrat în evidenţele noastre un număr de 141 de cazuri noi de bolnavi cu diverse afecţiuni psihice. Ponderea cea mai mare a cazurilor se înregistrează în mediul rural, unde au fost depistate 95 de persoane. În prezent, în judeţul Vaslui sunt în evidenţă 11.377 de bolnavi cu afecţiuni psihice. Din totalul pacienţilor, 6.681 sunt din mediul rural”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Topliceanu, potrivit Hotnews.

Autoritățile susțin că o monitorizare strictă a bolnavilor cu afecțiuni psihice este una foarte dificilă, întrucât mulți dintre aceștia nu respectă tratamentul și nu se prezintă la medic.