Proprietarul stațiilor GPL care au explodat la Crevedia provine dintr-o familie înstărită. El este fiul primarului din Caracal. Autoritățile au aflat stația GPL deținută de aceștia funcționa ilegal.
Proprietarul stațiilor GPL care au explodat la Crevedia este fiul primarului din Caracal Ion Doldurea. Edilul a declarat că nu știa că stația GPL funcționa ilegal. El este convins că fiul lui nu ar fi făcut așa ceva.
„Stația GPL care a explodat la Crevedia aparține familiei primarului din Caracal Ion Doldurea”, a spus jurnalista Roxana Ciucă, la România TV.
„Am plecat de urgență din străinătate, la un simpozion. Acum am ajuns acolo! Dar iau primul avion spre România. Într-adevăr, această stație care a luat foc este a fiului meu Ionuț. Ionuț este acolo. Este cu procuratura după el! Nu mai funcționa stația respectivă! Eu nu știu ca băiatul meu să fi făcut ilegalități! Înțeleg că sunt și 2 pakistanezi muncitori, dați dispăruți”, a spus acesta.
Primarul din Crevedia, despre stațiile GPL
Primarul din Crevedia, Petre Florin, a declarat că locul unde a avut loc explozia era doar un depozit de GPL. El a mai spus că anici nu se mai vindeau butelii.
„Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”, explică el.
Primarul a mai spus că echipajele de intervenţie nu pot face mare lucru și că încă nu se poate vorbi cu victimele.
„Au scos o cisternă, mai sunt două în incinta care stă să se prăbuşească. E foarte gravă stuaţia. Avem câteva victime, le-au luat pe targă, elicopterul SMURD este şi el aici. Aşteptăm să intervină pompierii. Flăcările se duc spre locuinţe. Sperăm să lichideze cât mai repede. Una dintre victime va pleca cu elicopterul SMURD, am înţeles că nu găsesc doi muncitori care erau acolo. Încă nu se ştie dacă au fost azi la muncă. Cei care au fost scoşi de acolo nu se poate vorbi cu ei, sunt pe targă”, a mai spus primarul.
S-ar putea activa mecanismul european de protecție civilă
A fost activat Planul Roşu de Intervenţie şi a fost emis mesaj Ro-Alert. Populaţia a fost evacuată pe o rază de 300 de metri. Efectivele de intervenţie au fost suplimentate. Premierul Marcel Ciolacu a declarat că ar putea activa mecanismul european de protecție civilă. Ea va fi activată abia când se va reuși stabilizarea pacienților răniți.
Ministrul Alexandru Rafila a declarat că pacienții au început să vină la spitalele din București. 60 de paturi sunt disponibile la terapie intensivă, a mai spus acesta. 26 de pompieri au fost răniți în urma celei de-a doua deflagrații. Aceștia prezintă arsuri faciale, pe membrele superioare, spate, grad 2A și 2B. Doar unul a necesitat intubație la fața locului.