Între cele 13 nume de diplomaţi se regăsesc şi nominalizările pentru Franţa şi Turcia – Jane D. Hartley, respectiv John R. Bass – numiri importante pentru eforturile SUA de a consolida coaliţia împotriva Statului Islamic. Totodată, pe aceată listă se regăsesc John Hoover, care va prelua funcția de ambasador în Sierra Leone, și Matthew T. Harrington, confirmat ca ambasador în Lesotho.

Tot joi s-a terminat perioada de aşteptare şi pentru viitorii ambasadori în Coreea de Sud, Irlanda, Zambia, Guatemala, Namibia şi Monaco.

Alte 50 de nominalizări aşteaptă confirmarea Senatului american.

Într-un interviu acordat la începutul anului, Mark Gitenstein, ultimul ambasador SUA la București, dădea asigurări că Statele Unite vor trimite un ambasador la Bucureşti până la finele lui 2014. "Cred că e păcat că n-avem un ambasador aici şi, recunosc, e stânjenitor pentru mine că nu avem un ambasador. A trecut prea mult timp. Sunt perfect de acord", a spus Gitenstein.

De la 14 decembrie 2012, reprezentanţa diplomatică a SUA a fost condusă de Duane Butcher, însărcinat cu afaceri înlocuit în acelaşi post în iulie 2014 de Dean Thompson.