Val de alerte false cu bombă în Statele Unite

Val de alerte false cu bombă în Statele Unite „Bomba cu ceas” ticăie spre final în cel mai tensionat an electoral din istoria Statelor Unite. Sursa Foto -Dreamstime

FBI confirmă că amenințările cu bombă sunt o farsă după ce au fost evacuate clădirile instituțiilor. Dar un imam a fost asasinat

Mai multe clădiri publice ale instituțiilor de stat din întreaga țară s-au redeschis după ce au fost evacuate miercuri dimineață în urma unei serii de amenințări cu bombă.

Avertismentele au fost trimise prin email la birourile mai multor secretari de stat.

În Kentucky, legislatorii de stat au fost evacuați la o zi după începerea sesiunii lor legislative, potrivit publicației Lexington Herald-Leader .

Ne puteți urmări și pe Google News

Amenințări cu bombă

Se pare că oficialii de stat au primit același e-mail care a fost distribuit altor secretari de stat.

În e-mail scria că bombele au fost plasate în clădirile instituțiilor de stat din SUA, deși conținutul mesajului nu a fost dezvăluit de autorități către public.

Miercuri după-amiază, Biroul Federal de Investigații (FBI) a emis o declarație în care a numit amenințările drept „înșelătorie”.

Amenințarea cu bombă s-a dovedit a fi o alarmă falsă

Agenția a spus că „nu are nicio informație care să indice o amenințare specifică și credibilă”, adăugând că va lucra cu autoritățile partenere pentru a investiga incidentul.

„FBI-ul ia foarte în serios amenințările false, deoarece pune în pericol oamenii nevinovați”, a concluzionat agenția, citată de The Independent.

„Îndemnăm publicul să rămână vigilent și să raporteze imediat forțele de ordine orice activitate și/sau persoane suspecte”.

Guvernator: toată lumea este în siguranță

Într-o declarație postată pe X,   guvernatorul Andy Beshear al statului Kentucky, a confirmat că toată lumea din clădire era în siguranță la momentul alertei, dar a menționat că Poliția de Stat din Kentucky a ordonat evacuarea tuturor persoanelor.

Capitolul din Kentucky. Sursa Foto - Dreamstime

Mai târziu a anunțat că clădirea a fost redeschisă după o verificări. A spus că agenția este „conștientă de amenințări similare făcute altor ofițeri din întreaga țară”.

Beshear a adăugat: „Le mulțumim primilor noștri respondenți pentru răspunsul lor rapid și vom oferi mai multe actualizări”. Legislatorii din Kentucky și-au început sesiunea legislativă marți, 2 ianuarie, la fel ca și legislatorii din Mississippi.

Și alte state au emis ordine de evacuare

Michigan, Connecticut, Georgia, Mississippi, Minnesota, Hawaii, Maine și Montana au emis ordine similare pentru evacuarea clădirilor instituțiilor de stat sau clădiri guvernamentale miercuri dimineața.

Cu toate acestea, nu este clar câte birouri de stat au primit amenințările. Instituțiile de stat din Montana, Hawaii, Connecticut, Georgia și Mississippi s-au redeschis miercuri după-amiază, în timp ce cele din Michigan au rămas închise pentru restul zilei.

În Connecticut, capitolul de stat din Hartford a fost închis pentru o inspecție și apoi redeschis după ce oficialii au determinat că clădirea este sigură, conform Greenwich Time. Legislatorii nu erau în sesiune când a fost primită amenințarea. Capitolul din Connecticut este în prezent în curs de renovare, într-un proiect de 54 de milioane de dolari.