Evenimentul Zilei > International > Startup IT cu năbădăi. Directorul a spart banii firmei la striptease
Startup IT cu năbădăi. Directorul a spart banii firmei la striptease

Startup IT cu năbădăi. Directorul a spart banii firmei la striptease

Director și acționar la un puternic startup din domeniul IT, concediat fiindcă a spart banii firmei în cluburi de striptease.

Eric Gilmore a fost șeful de la Turvo, un startup ce dezvoltă software pentru logistică, printre cele mai puternice firme din domeniu. Locul Turvo este în topul companiilor din Silicon Valley, asta și grație managementului lui Gilmore, scrie Business Insider.

Și, fiindcă a fost mulțumit de munca depusă, Eric Gilmore a cheltuit 76.120 de dolari din banii companiei pe „diverse forme de divertisment”. Adică, i-a dat dansatoarelor din cluburile de striptease! Nu pe toți odată, ci de-a lungul a trei ani, iar în total ar fi vorba de 125.000 de dolari „deduși” din activitatea firmei pentrun plăcerile personale.

Concediat în primăvară, Eric Gilmore a dat în judecată compania. La proces, el nu a negat acuzațiile, ci doar a contestat concedierea, susținând că a fost una abuzivă. În septembrie, cele două părți din proces au ajuns la o înțelegere – Gilmore face parte în continuare din Consiliul Director al Turvo (doar este cel mai mare acționar al firmei), dar nu mai ocupă postul de director general.

Noul CEO este Scott Lang. Startupul Turvo este unul de succes: până acum, a reușit să atragă de la investitori aproape 90 de milioane de dolari!