PSD Mehedinţi dezavantajat de reţinerea lui Adrian Duicu

PSD Mehedinţi este, fãrã îndoialã, cel mai mare partid politic al judeţului. Din acest punct de vedere, cel puţin teoretic, acest partid are cele mai mari şanse sã obţinã cel mai mare procent la scrutinul europarlamentar. Acesta este posibil nu atât ca urmare a încrederii de care s-ar bucura social-democraţii, ci mai degrabã faptului cã PSD Mehedinţi conduce în judeţ la toate nivelele, prin urmare deţinând toate pârghiile, astfel încât sã forţeze în teritoriu obţinerea procentului scontat. PSD Mehedinţi a beneficiat de susţinerea premierului Victor Ponta, însã acesta a venit în Drobeta Turnu Severin pentru a le spune salariaţilor RAAN cã pânã la alegerile prezidenţiale din toamnã sunt asigurate fondurile pentru cea mai mare unitate economicã a judeţului. Cu toate acestea, nu este exclus ca PSD Mehedinţi sã aibã de suferit la urne datoritã faptului cã Adrian Duicu este în continuare în arest, reţinut pentru presupuse fapte de corupţie. În mod sigur aceastã situaţie se rãsfrânge asupra partidului, un segment important de alegãtori considerând cã Adrian Duicu este vinovat. 

PNL Mehedinţi, susţinut masiv de conducerea centralã

Liberalii mehedinţeni au abordat confruntarea electoralã cu foarte multã responsabilitate. PNL Mehedinţi este singurul partid politic din judeţ care a beneficiat de cea mai mare susţinere din partea conducerii centrale a partidului. Alãturi de preşedintele Crin Antonescu, în judeţul Mehedinţi au venit şi alţi lideri marcanţi ai partidului, precum Marin Petreche, Ludovic Orban şi Varujan Vosganian. Desantul liberal al conducerii centrale în judeţul Mehedinţi a avut rolul de a mobiliza electoratul acestui partid, dar şi acela de a reda încrederea în forţa acestui partid. PNL Mehedinţi poate obţine procentul electoral pe care şi l-a propus, deoarece, pe de-o parte, a fãcut o campanie electoralã eficientã, iar, pe de altã parte, pentru ca a demonstrat o unitate internã indestructibilã.

PDL Mehedinţi, vulnerabil pe scena politicã localã

PDL Mehedinţi continuã sã fie un partid vulnerabil dupã perioada de frãmântãri interne pe care a traversat-o. Chiar şi aşa, PDL Mehedinţi şi-a mai revenit, însã formaţiunea este doar o umbrã a forţei politice de odinioarã. Este însã de aşteptat ca democrat-liberalii mehedinţeni sã-şi îmbunãteascã situaţia dupã aceste alegeri, deoarece în mod sigur filiala a mai crescut la nivelul încrederii. Dezvatantajul acestui partid este acela cã în peisajul politic local a mai apãrut un alt  partid, PMP Mehedinţi, formaţiune care în mod cert „rupe” din electoratul democrat-liberalilor, reducându-i astfel procentul electoral.

Ţãrãniştii mehedinţeni sperã la un rezulat mare

PNŢCD Mehedinţi a cunoscut în schimb o creştere semnificativã din punct de vedere politic în comparţie cu situaţia de acum un an de zile. Acest fapt a fost posibil datoritã preluãrii funcţiei de preşedinte de cãtre Liviu Mazilu, un politician cu multã experienţã politicã şi cu o capacitate organizatoricã pe mãsurã. PNŢCD Mehedinţi are mari şanse, în conjunctura politicã a judeţului, sã obţinã un rezulat electoral mare, chiar unul peste aşteptãri.

PMP Mehedinţi vrea un procent de douã cifre

Revelaţia politicã a scrutinului europarlamentar din judeţ ar putea fi PMP Mehedinţi. Acest partid beneficiazã atât de o cotã relativ mare de încredere la nivel naţional, dar şi de faptul cã în judeţ a existat o implicare fermã în perioada campaniei electorale. Preşedintele PMP Mehedinţi, Eugen Golea, şi-a asumat bine rolul de lider de partid, implicându-se cu responsabilitate atât în activitatea de partid, dar şi în campania electoralã. Pentru alegerile europarlamentare, PMP Mehedinţi şi-a propus obţinerea unui procent de douã cifre. Dacã obţine 10%, PMP Mehedinţi este într-adevãr revelaţia politicã a acestor alegeri, raportat la faptul cã nu a trecut nici mãcar un an de zile de la înfiinţare.

PP-DD Mehedinţi s-a consolidat vizibil în judeţ

PP-DD Mehedinţi s-a consolidat mult în judeţ, dupã ce Ion Mihart a revenit la conducerea sa. Vizita efectuatã de Dan Diaconescu în judeţ în timpul campaniei electorale s-a dovedit a fi una de bun augur, aceasta constituindu-se într-un adevãrat eveniment politic, cu certitudine. PP-DD Mehedinţi s-a întãrit considerabil în ultimele luni de zile, situaţie care dã mari speranţe acestei formaţiuni politice cã poate obţine un scor bun la scrutinul europarlamentar.