Starea de alertă s-ar putea prelungi după 15 iulie! Declarația premierului Orban

Starea de alertă s-ar putea prelungi după 15 iulie! Declarația premierului Orban

Situația înmulțirii cazurilor de îmbolnăvire îi pune pe gânduri pe oficialii Statului român.

Ludovic Orban, premierul României, a vorbit despre decizia pe care ar lua-o în cazul în care ar putea să hotărască în privința stării de alertă. Conform numărului de îmbolnăviri înregistrat în ultimele zile, Orban da „undă verde” pentru prelungirea acestei țări.

„După numărul de cazuri din ultimele zile, dacă astăzi ar trebui să iau decizia cu privire la prelungirea stării de alertă pentru mâine, aş propune prelungirea stării de alertă şi aş decide prelungirea stării de alertă. Vedem până în data de 15 care va fi evoluţia”, a declarat Ludovic Orban la televiziunea Digi 24.

Premierul a transmis un mesaj românilor, cărora le-a spus să nu ia în derâdere problema, chiar dacă sunt îndemnați de unele persoane să se revolte împotriva măsurilor de protecție. „Rămân totuşi încrezător, optimist, fac din nou apel la oameni să nu asculte glasurile de sirenă ale celor care le spun să nu respecte regulile, care îi instigă efectiv să nu se ferească de acest pericol care există. În măsura în care un număr mare de oameni vor respecta regulile, riscul de infectare se va reduce şi numărul de cazuri se va reduce.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a vorbit și el despre starea de alertă și posibilitatea prelungirii. O decizie va fi luată la mijlocul lunii iulie. „Ține doar de noi și de acel spirit civic în respectarea legii. Ne vom gândi dacă prelungim starea de alertă după 15 iulie sau nu. Recomandările sunt pentru populație de a colabora. În continuare se poartă masca. Avem focare în constituire.

Recomand în continuare precauție. Nu s-a terminat pandemia. Am ales și ziua de astăzi pentru că vine un weekend. Au fost recomandări CCR pentru claritate, vom reveni asupra lor. E o situație care trebuie gestionată în continuare”, a spus Tătaru, care a mai afirmat că:

„Acea izolare pe care am păstrat-o rămâne de bază, în pofida a tot ce se discută, de fake news-uri, site-uri neautorizate rămâne o regulă de bază, pentru tot ce înseamnă familie, vârstnicii, ca persoane în jurul nostru”.