Evenimentul Zilei > International > Stare de urgență în Statele Unite. Autoritățile, pe urmele infractorilor
Stare de urgență în Statele Unite. Autoritățile, pe urmele infractorilor

Stare de urgență în Statele Unite. Autoritățile, pe urmele infractorilor

Alertă în statul american Louisiana! LaToya Cantrell, primarul din New Orleans - Statele Unite ale Americii, a declarat stare de urgență vineri, după un atac cibernetic masiv.

Capcanele de tip Phishing au fost detectate în jurul orei 5 dimineața, a declarat Kim LaGrue, șef de informații, în cadrul unei conferințe de presă. Atacurile cibernetice au continuat până în jurul orei 11, când departamentul tehnic al orașului a închis serverele și computerele din dotare, ca măsuri de precauție, a precizat Biroul de Securitate și Urgență din New Orleans.

Măsurile se pare că au avut efect, întrucât nicio informație confidențială de mare valoare nu a căzut pradă atacului cibernetic. De asemenea, nici serviciul  de urgențe 112 nu a înregistrat vreun atac. În acest moment, cazul este cercetat de autoritățile locale, cu sprijinul Poliției din Statul Louisiana, FBI și Serviciile Secrete.

LaToya Cantrell a dezvăluit faptul că pentru New Orleans nu este prima oară când este ținta unui astfel de atac. De asemenea, alte atacuri de acest gen au avut loc la nivel și mai înalt, adică la nivel de stat. În luna iulie de exemplu, mai multe sisteme informatice ale unor școli din Louisiana au fost atacate de malware, ceea ce a determinat pe liderul statului să anunțe stare de urgență, informează CNN.