Evenimentul Zilei > International > Stare de război în punctele firbinți din SUA. Trump a activat o lege din anii ’50
Stare de război în punctele firbinți din SUA. Trump a activat o lege din anii ’50

Stare de război în punctele firbinți din SUA. Trump a activat o lege din anii ’50

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a pus vineri în aplicare Legea de producţie pentru apărare (Defense Production Act), care permite guvernului să accelereze producţia de măşti, respiratoare, ventilatoare şi alte echipamente necesare pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

 

Trump anunţase în urmă cu două zile că va invoca această lege, care datează din timpul Războiului din Coreea, din anii ’50, şi îi conferă preşedintelui autoritatea de „a grăbi şi a extinde aprovizionările de resurse de la baza industrială americană pentru a sprijini programele militare, energetice, spaţiale şi de securitate internă”.

În cadrul unei conferinţe de presă la Casa Albă, liderul american a mai declarat că nu are de gând să pună în izolare întregul teritoriu al Statelor Unite pentru a face faţă crizei provocate de coronavirus. „Nu cred că vom considera acest lucru necesar vreodată”, a spus Trump.

„S-a făcut acest lucru în California, s-a făcut la New York, acestea sunt două puncte fierbinţi (…) Dar, dacă mergeţi în Midwest sau în altă parte, oamenii văd toate acestea la televizor şi nu au aceleaşi probleme”, a adăugat el.

La rândul său, secretarul de stat american Mike Pompeo a anunţat vineri restricţionarea călătoriilor neesenţiale la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic şi a spus că restricţiile de călătorie între Statele Unite şi Canada vor fi revizuite după 30 de zile, scrie Agerpres.