Update: Trupurile neînsufleţite a 20 de victime ale incendiului de la bordul unei ambarcaţiuni în largul Californiei au fost recuperate de pe epava navei, iar operaţiunile de căutare a eventualilor supravieţuitori au fost suspendate, au declarat marţi oficiali din acest stat, relatează dpa.

Paisprezece persoane sunt în continuare date dispărute şi se presupune că au murit în incendiu, care s-a declanşat duminică dimineaţă, în jurul orei 03.30 (10.30 GMT), când cei mai mulţi oameni, aflaţi într-o excursie de scufundări de trei zile, dormeau sub punte.

Şeriful Bill Brown din comitatul Santa Barbara a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că trupurile a patru până la şase persoane au fost văzute de scafandri în epava scufundată. El a precizat că marţi se vor face eforturi pentru stabilizarea epavei, astfel încât aceste trupuri să poată fi recuperate.

Căpitanul Monica Rochester din cadrul Gărzii de Coastă a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că au fost suspendate căutările pentru descoperirea unor eventuali supravieţuitori.

„Nu este niciodată o decizie uşoară să suspenzi eforturile de căutare”, a spus ea. „Inimile şi gândurile noastre sunt alături de familiile şi prietenii victimelor”, a spus ea.

Cauza incendiului, care a cuprins vasul până când au venit pompierii, este încă necunoscută. Singurii supravieţuitori au fost cei cinci membri ai echipajului care se aflau pe punte când a izbucnit incendiul şi au putut sări de pe nava în flăcări.


Autoritățile au informat că, inițial, la bordul vasului se aflau 34 de persoane, însă patru dintre acestea au fost deja salvate. prin urmare, operațiunile continuă pentru salvarea celorlalți.

„Tot ce putem spune este că ambarcațiunea a luat foc”, au transmis reprezentanții Pazei de Coastă, informează CNN.

„Este o ambarcațiune mare, știm că există numeroase victime”, a declarat Bill Nash, purtătorul de cuvânt al poliției din Ventura.

Ambarcațiunea Conception se află la aproximativ 30 de kilometri în larg.

Pueți urmări video cu vaporul în flăcări aici.

Te-ar putea interesa și: