Editura Evenimentul si Capital

Stând pe labe, Tudose i-a ghicit un gând Stăpânului

Autor: | | 8 Comentarii | 4320 Vizualizari

Tudose își caută proptele în afară. Ca să nu pățească vreun „firmanus interruptus” ca nefericitul Grindeanu, premierul pupă zelos papucul sultanului.

Din poziția stând pe labe, cu limba atârnând disponibilă, ochii săi umezi cată slugoși spre înălțimea stăpânului, încercând să-i ghicească orice gând și să-l împlinească înainte de a se preface în poruncă. Gudurel ambiționează să fie cel mai bun prieten al Bruxelles-ului, astfel încât Luminăția Sa să nu mai caute javră de schimb.

Așa se face că, acoperit de hărmălaia politică, a trecut neobservat un proiect de lege guvernamental parșiv ca un pupat în fund: companiile de stat și private cu peste 50 de angajați vor fi obligate să angajeze un „expert în egalitatea de șanse”. Potrivit proiectului de lege, printre atribuțiile „expertului” se numără următoarele:

„Elaborează planuri de acțiune privind implementarea principiului egalității de șanse între femei și bărbați în care să fie cuprinse cel puțin: măsuri active de promovare a egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați și eliminarea discriminării directe și indirecte după criteriul de gen, măsuri pentru prevenirea și combaterea hărțuirii la locul de muncă, măsuri privind egalitatea de tratament în ceea ce privește politica de remunerare, promovarea în funcții și ocuparea funcțiilor de decizie.”

Bun venit în cel mai sinistru coșmar al Corectitudinii Politice!

Pentru cei neobișnuiți cu păsăreasca bruxelleză, atragem mai întâi atenția asupra cuvântului „gen” (întrebuințat în sintagme precum „discriminare de gen”, „egalitate de gen” etc): acesta este total diferit de „sex”. În vreme ce sexul reprezintă datul anatomic cu care se naște un om, genul desemnează „aspirațiile sale identitare”.

Astfel, Corectitudinea Politică ne învață că omul nu trebuie să fie prizonierul sexului fizic ci să „îmbrățișeze” genul care i se pare potrivit personalității sale. Spre deosebire de sex, genul este determinat de mediul în care un om crește, este educat, se dezvoltă. Testicolele sau pilozitatea sunt ultimele obstacole care să împiedice o ființă umană să se declare Femeie. Sau Neutru. (Mai multe state occidentale au recunoscut deja „al treilea gen”.)

Trebuie subliniat că „alegerea genului” nu este una definitivă: dat fiind că omul trece prin mai multe etape de dezvoltare de-a lungul vieții, el poate hotărî că vechiul gen nu i se mai potrivește și opta pentru unul nou.

La sfârșitul lunii trecute, Federația Femeilor din Quebec și-a ales președinta: Gabrielle Bouchard este un transsexual, fost bărbat care acum își spune femeie. Ea/el militează pentru scoaterea cuvintelor „mamă” și „maternitate” din vocabular, deoarece și bărbații vor naște: „Poate că părintele acela, persoana care va naște, poate că va avea barbă sau poate că va avea vocea groasă.”

Corectitudinea Politică postulează că societatea și noi toți trebuie să fim foarte grijulii față de aceste frământări (pe care, grăbiți, am fi tentați să le numim „țicneli”). Tocmai de aceea este nevoie de asemenea „experți”, un fel de reîncarnări ale comisarilor politici bolșevici.

După cum se observă în paragraful citat, „expertul în egalitatea de șanse” (aidoma vechiului secretarul de partid), are dreptul să se amestece în toate treburile companiei, chiar dacă aceasta are capital privat: inclusiv în politica de salarizare, de promovare și de ocupare a funcțiilor de conducere.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI