Editura Evenimentul si Capital

Ce părere are actuala conducere a SRI? Sunt trădători toți cei care dezvăluie public abuzurile de Poliție politică ale Serviciului?!

Autor: | | 4 Comentarii | 7477 Vizualizari

De regulă Săptămîna Patimilor e una lipsită de evenimente mediatice ieșite din comun, dintre cele din care înfloresc succesiuni de Breaking news-uri.

Cu cît ne apropiem de Paști sau, mai nou, de minivacanța de Paști, ulterioară minivacanței de 24 ianuarie și antecesoare minicavanței de 1 mai, România din ultimii ani trăind într-un lung șir de minivacanțe, cu atît viața publică cade în hibernare, lăsînd locul eternelor buletine meteo, buletine privind starea drumurilor și buletine medicale despre pericolul halirii nemăsurate.

Anul acesta, anul Paștelui timpuriu, Săptămîna Patimilor a făcut excepție de la Legea somnolenței în plan mediatic.

Joi, 5 aprilie 2018, s-a ivit în spațiul public unul dintre cele mai mediatizate citate postdecembriste dintr-o vorbire a unui om viu.

Nu aparține unui politician, nici unui publicist, nici măcar unei starlete, ca să nu ne mire tărăboiul stîrnit.

Aparține unui general SRI trecut în rezervă cu un an în urmă, spre surpriza generală:

Florian Coldea, fostul prim adjunct al directorului SRI, timp de peste un deceniu, unul dintre cei mai longevivi șefi militari din serviciile noastre secrete.

Joi, 5 aprilie 2018, la finele unei noi runde de audieri la Comisia SRI, potrivit unei înțelegeri dubioase cu șeful Comisiei, Florian Coldea a dat citire unui text scris. Din acest text a fost extras și prăjit în tigăile senzaționalului, citatul deja celebru.

Înainte de lua în dezbatere citatul provocator de Scandal, se cuvine a menționa, pentru înțelegerea gestului asumat de Florian Coldea, că:

- joi, 5 aprilie 2018, a fost a doua convocare a generalului la Comisia SRI, anunțată de însuși Florian Coldea ca fiind una dintr-o succesiune pe cale să transforme audierea fostul șef într-o Șeherezadă a regimului PSD;

- la amîndouă invitațiile generalul a răspuns cu deosebit entuziasm, lucru de mirare la un ofițer de informații, convins că limbarița e pericolul mortal pentru cine lucrează în serviciile secrete;

– ca și în cazul primei audieri, Florian Coldea a citit pentru presă un text fără nici o legătură cu temele audierii și, mai ales, grație unei ciudate favorizări din partea Comisiei, unul prin care interlocutorul a evitat întrebările.

Aceste note ale momentului de joi, 5 aprilie 2018, ne fac să ne întrebăm dacă nu cumva, urmare a unei înțelegeri între Liviu Dragnea, adevăratul șef al Comisiei SRI, și generalul Florian Coldea, convocarea la Comisie a fost gîndită ca un prilej oferit generalului de a transmite mesajele sale opiniei publice și mai ales oamenilor săi din Sistem, fără a fi stînjenit de întrebările tipice unei conferințe de presă.

La finele textului citit cu o oarecare stîn găcie, definitorie pentru cei mai puțin obișnuiți să se adreseze opiniei publice, Florian Coldea a zis: „Şi acum, în ultimul rînd, nu în ultimul rînd, în încheiere, aşa, în spiritul perioadei pe care îl celebrează acum creştinii, aş vrea să reamintesc, şi cred că e momentul potrivit, şi de un celebru personaj biblic, al cărui nume n-aş vrea neapărat să-l dau, care în urmă cu circa 2000 de ani a trădat pentru 30 de arginţi. Ce dacă ulterior l-au apucat remuşcările? Lucrurile nu s-au putut repara şi răul făcut n-a putut fi rezolvat. Evident, ca orice trădător, destinul lui a sfîrşit tragic. Din această perspectivă, constat cu îngrijorare faptul că unii, în mod vizibil, practică astăzi acelaşi lucru cu interesele statului român. O fac la vedere, extrem de vocal şi fără pic de ruşine. Ba mai mult, chiar par să-şi facă un titlu de glorie din asta, afectând instituţii fundamentale şi capacităţi democratice de apărare şi protecţie ale statului român. Poate ar fi bine cu toţii să reflectăm la acest episod biblic şi la astfel de personaje. O să revenim cu alte precizări pe măsura întîlnirilor noastre cu membrii comisiei.”

Poate și pentru că era Săptămîna Patimilor și Joia Mare e și Ziua Trădării lui Iuda, citatul a fost dezbătut pătimaș în presa noastră. Cum însă presa noastră e atinsă în chip iremediabil de telenovelism, între publicații și între televiziuni s-a declanșat o veritabilă întrecere pentru a descoperi și arăta opiniei publice persoana la care s-a referit Florian Coldea. Cum citatul a fost interpretat ca mărturisirea unor răfuieli personale ale generalului, aproape toate întreprinderile detectivistice au descoperit drept Iuda a lui Florian Coldea autopropus pe post de Iisus, pe Sebastian Ghiță.

Pentru Sebastian Ghiță o asemenea interpretare e mană cerească. Unul dintre motivele cererii de a nu fi extrădat din Serbia rămîne indiscutabil cel al primejdiei la care s-ar expune o dată ajuns în România. Astfel că Sebastian Ghiță a fost mai mult decît fericit în a susține, în intervențiile la televiziunile de știri, că Florian Coldea se referea la el, că pentru el e vorba de o amenințare și că se teme acum pentru viața sa.

Riscînd să-i contrazicem lui Sebastian Ghiță interesele, vom afirma din start, că Florian Coldea nu s-a referit la un trădător al persoanei sale, ci, așa cum se vede limpede din text, la mai mulți trădători, trădători ai intereselor statului român.

Trădarea statului român ar consta în intervenții publice considerate de general drept puneri la îndoială a capacităților democratice de apărare și protecție a statului român.

Pagina 1 din 2
Tag-uri: SRI, tradatori, iuda, hellvigStirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
14:02 Înregistrare cu un GREU DIN PSD: „Îl cheamă la DNA să spună că domnul preşedinte…” LA CINE SE REFERĂ? Breaking news 13:08 Războiul dintre Carmen Dan și Gabriela Firea s-a mutat la Parchet! L-a turnat omul primarului pe subalternul favoritei lui Dragnea? 13:07 ATENTAT POLITIC EȘUAT. Cum a reușit Liviu Dragnea să scape dintr-o nouă ambuscadă. Editorial de Dan Andronic. 11:35 SCANDAL MONSTRU în direct la Antena 3. EXISTĂ O CÂRTIŢĂ a SRI? În urma dezvăluirilor, CINEVA DIN PSD poate fi exclus. Alertă în politică 09:10 Dragnea şi Firea AU BĂTUT PALMA ÎN CEx pentru un SCOP COMUN. De abia AZI S-A AFLAT! Funcţie importantă... 09:08 Adevărata bombă de la CEx al PSD? LUI TĂRICEANU NU-I VA PLĂCEA... Breaking news în politică 08:49 Victorie amară pentru Dragnea. Există un SACRIFICIU NEŞTIUT. Puciştii vin puternic pe turnantă. NEWS ALERT 08:44 Contribuția noului Binom SRI – Parchetul General la rămînerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD. Gândul lui Cristoiu 08:43 Şi totuşi, FIREA L-A ÎNVINS PE DRAGNEA înainte de CEx. Avem un nou NR. 1 ÎN PSD. Breaking news 17:07 DEZVĂLUIRI incendiare din CEx al PSD. Momentul de COTITURĂ care l-a SALVAT pe Liviu Dragnea de la debarcarea din PSD 13:46 DRAGNEA anunță REMANIEREA: „Nu trebuie să rămână în GUVERN” 13:39 Dragnea A PĂŢIT-O RĂU! SĂ FIE MÂNA PUCIŞTILOR? Numai la asta nu se aştepta şeful PSD... Breaking news politic 12:25 „Problema PSD ului și a lui Dragnea nu este CORUPŢIA, ci PROSTIA ajunsă chiar la rang de VIRTUTE” 12:16 Trădare în CEx al PSD? Declaraţii incendiare ale lui Marian Oprişan: „NU MOR DE DRAGUL LUI DRAGNEA” Breaking news 10:22 Scandalul din CEx ajunge la acuzații grave. Cine din PSD dă de băut PROCURORILOR pentru a scăpa de DOSARE de evaziune FISCALĂ? Alertă 10:22 Previziunea lui ION CRISTOIU despre CEx PSD: „Se va SFÂRȘI prost” 10:21 Firea a aflat detaliile murdare din CEx al PSD. Dragnea va lovi năprasnic, dar ADEVĂRATA BOMBĂ vizează două nume din Guvern 10:20 Băsescu îl face pe Dragnea cu ou și oțet: Atât de nociv încât până la sfârşitul anului va trebui să plece 09:07 DECLARAȚII la ieșirea de la ȘEDINȚA CEx. FIREA: „S-a CERUT EXCLUDEREA mea” 09:05 Dragnea A CÂŞTIGAT LUPTA DIN CEx al PSD! Declaraţia care spune totul. Breaking news-ul anului în politică

Articole salvate