Evenimentul Zilei > Actualitate > Soția însărcinată a unui milionar a cauzat măcelul din Sri Lanka. Nu i-a păsat nici de copiii ei. Femeia depusese jurământul de credință pentru ISIS
Soția însărcinată a unui milionar a cauzat măcelul din Sri Lanka. Nu i-a păsat nici de copiii ei. Femeia depusese jurământul de credință pentru ISIS

Soția însărcinată a unui milionar a cauzat măcelul din Sri Lanka. Nu i-a păsat nici de copiii ei. Femeia depusese jurământul de credință pentru ISIS

Soția unui milionar s-a aruncat în aer în momentul în care un raid al poliției din Sri Lanka a ajuns la locuința sa. Au murit trei ofițeri, precum și ce trei copii pe care îi avea.

Printre autorii sinucigași ai atentatelor teroriste din Sri Lanka se numără și soția unui milionar. Aceasta s-a aruncat în aer în momentul în care un raid al poliției a ajuns la locuința sa. În acea explozie au fost uciși trei ofițeri, dar și cei trei copii ai femeii. Femeia a făcut gestul extrem știind că este însărcinată, informează Ibtimes.

Numele femeii a fost Fatima Ibrahim. Aceasta era soția milionarului Inshaf Ahmed Ibrahim, unul dintre autorii unuia dintre atacurile care au lovit Sri Lanka, în ziua de Paște. Ahmed Ibrahim, în vârstă de 33 de ani, împreună cu fratele său mai mic, Ilham Ahmed Ibrahim, au pus la cale exploziile de la biserici și hoteluri, în care au murit cel puțin 359 de oameni.

Conform informațiilor oferite de autoritățile din Sri Lanka, Fatima Ibrahim s-a numărat printre membrii grupului extremist care a depus un jurământ de loialitate Statului Islamic. Aceasta a fost filmată, iar clipul a fost publicat de agenția de presă a grupării jihadiste.

Inshaf și Ilham Ibrahim erau fiii unuia dintre cei mai bogați oameni din Sri Lanka, Mohammed Yusuf Ibrahim. Bărbatul și al treilea fiu al său sunt acum interogați de poliție, în legătură cu exploziile sângeroase de duminică.

Fatima Ibrahim a detonat o bombă în momentul în care polițiștii ajungeau la locuința sa de lux, pentru a o interoga și aresta. Ea a aruncat în aer o casă cu trei etaje și a murit în deflagrație, împreună cu cei trei copii ai săi. 

Organizația teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka printr-un anunț postat pe site-ul agenției AMAQ, afiliată rețelei acestei grupări. Totuși, organizația nu a prezentat dovezi în sprijinul revendicării atentatelor.

Timp de trei zile, atentatele nu au fost revendicate de niciun grup, iar un purtător de cuvânt al Guvernului de la Colombo şi ministrul Sănătăţii, Rajitha Senaratne, a indicat că existau suspiciuni privind comiterea atentatelor de către mişcarea National Thowheeth Jama'ath (NTJ), o organizaţie islamistă puțin cunoscută.