În înregistrare se poate oberva cum cum suspectul traversează o piață, la un moment dat se întâlnește cu un copil și îi pune afectuos mâna pe cap, își continuă drumul până la biserică, pătrunde printre oameni și se îndreaptă către altar.

Secvențele au fost surprinse cu câteva minute înainte de explozia din biserică, au declarat clericii.

Poliția din Sri Lanka a refuzat să comenteze imaginile până la încheierea anchetei, precizează CNN.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Oyhvbure" allowfullscreen></iframe>DMMhUQ" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-pict

Autoritățile din Sri Lanka îi caută pe cei care au pus la cale atentatele sinucigaşe comise de Paște, care au vizat biserici și hoteluri și care s-au soldat cu 310 morţi, potrivit celui mai recent bilanț, și în jur de 500 de răniți. Oficialii de la Colombo spun că țara are de-a face cu un „tip nou de terorism”.

Se pare că ruptura dintre preşedintele şi premierul din Sri Lanka ar fi una dintre cauzele acestei serii de atentate. Poliţia a fost avertizată în această lună privind un posibil atac asupra unor biserici care urma să fie comis de un grup islamist puţin cunoscut, însă avertismentul s-a pierdut din cauza neînțelegerilor la nivel înalt.

Despre aceast raport, nu a fost informat prim-ministrul Ranil Wickremesinghe cu toate că el a fost datat în 11 aprilie, iar în document este precizat că o agenţie de informaţii externe a avertizat privind posibilitatea unor atacuri asupra bisericilor din partea unei grupări militante interne numite National Thawheed Jama'ut (NTJ), a declarat presei ministrul sănătăţii, Rajith Senaratne.

La numai o zi după ce sute de personae și-au pierdu viața, 87 de detonatoare de bombă au fost găsite de poliția din Sri Lanka într-o autogară a capitalei Colombo.

Opt elevi români s-au aflat în zona atentatelor, MAE anunțând încă de duminică seară, că aceștia sunt în afara oricărui pericol, urmând să fie aduși cu un avion trimis special.

„Copiii aflați în Sri Lanka sunt elevii Colegiului Costache Negruzzi din Iași (8 elevi din clasele a X-a și a XI-a). Aceștia sunt în siguranță și vor reveni în România cu prima cursă aeriană posibilă!”, a transmis Uniunea Sindicatelor Libere din Învâțământul Preuniversitar Iași.

O nouă explozie a avut loc luni lângă o biserică, în aproprierea unei echipe de geniști care încercau să o dezamoseze. Nicio persoană nu a fost rănită.