Evenimentul Zilei > Social > SRI anunţă un EXERCIŢIU de SECURITATE cibernetică. Cand va avea loc EVENIMENTUL
SRI anunţă un EXERCIŢIU de SECURITATE cibernetică. Cand va avea loc EVENIMENTUL

SRI anunţă un EXERCIŢIU de SECURITATE cibernetică. Cand va avea loc EVENIMENTUL

SRI a anunţat că va avea loc un exerciţiu de securitate cibernetică live în perioada 15-17 mai. Proiectul este desfăşurat în parteneriat cu MApN, MAI, MAE, STS, SPP, SIE, ORNISS şi CERT-RO.

Exerciţiul organizat de SRI este în conformitate cu Strategia de Securitate Cibernetică a României, aprobată prin HG nr. 271/ 2013 şi se numeşte CyDex17.

CyDEx17 se va desfăşura în cadrul poligonului cibernetic al Centrului Naţional Cyberint, creat şi personalizat special pentru acest exerciţiu de specialiştii Centrului, şi are că obiective exersarea şi evaluarea modului de gestionare a incidentelor cibernetice, răspunsul la acestea la nivel operaţional, tactic şi strategic, asigurarea unui nivel de securitate corespunzător la nivelul infrastructurilor cibernetice, precum şi optimizarea procesului de cooperare între instituţii în vederea identificării şi limitării impactului unor incidente de acest tip.

În cadrul evenimentului vor participa peste 60 instituţii publice şi private care îşi vor testa modalităţile de răspuns în cazul unor incidente cibernetice.

Principala să misiune constă în identificarea şi furnizarea, către beneficiarii legali, de date şi informaţii necesare prevenirii, limitării şi/sau stopării consecinţelor unei agresiuni asupra sistemelor de tehnologia informaţiei şi comunicaţii care reprezintă infrastructuri critice, se arată într-un comunicat de presă din partea SRI.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: