Evenimentul Zilei > Justitie > SRI COLABOREAZĂ cu un COPIL de 11 ani! Vezi SUMELE pe care le-a încasat MINORUL
SRI COLABOREAZĂ cu un COPIL de 11 ani! Vezi SUMELE pe care le-a încasat MINORUL

SRI COLABOREAZĂ cu un COPIL de 11 ani! Vezi SUMELE pe care le-a încasat MINORUL

SRI susține, fără îndoială, antreprenorii minori! Cel puțin asta reiese din colaborarea pe care Serviciul Român de Informații o are cu un copil de doar 11 ani.

Din informațiile obținute de ziarul Ring, o unitate militară a Serviciului Român de Informații (SRI) a apelat la serviciile unei firme care are, ca asociat, un copil care nu are nici buletin.

U.M. 0232 a cumpărat aparate de fotografiat de la Angelosoft Computers, un SRL din Craiova fără impact pe piața tehnologiei IT. Valoarea contractului s-a ridicat la aproape 288.000 lei, bani care au intrat în contul firmei care este controlată de copil împreună cu mama lui.

Contractul obținut cu unitatea militară nu este singular. Firma din inima Olteniei are un istoric bogat în colaborările cu instituțiile statului. Printre acestea se află Poliția Română, Jandarmeria Română, Inspectoratul pentru Imigrări și U.M 01575 a MApN.

În 2016, Poliția Română i-a atribuit un contract de 205.000 de lei pentru echipamente de supraveghere pe timp de noapte, iar în 2015 a cumpărat videocamere și reportofoane de aproximativ 57.000 de lei. 

Totodată, la finele lui 2015, Jandarmeria Română a dat aproximativ 191.000 de lei pe aparate foto, furnizate de Angelosoft Computers.

La serviciile firmei a apelat și Primăria Sectorului 5, pe vremea când la  „cârma” insituției se afla Marian Vanghelie. La finele lui 2014, a câștigat un contract de aproximativ 596.000 de lei, pentru furnizarea unor aparate de fotografiat pentru premierea elevilor din această zonă administrativă, mai afirmă jurnaliștii de la Ring.

Potrivit legii, un minor poate fi asociat într-o firmă, fiind musai ca, până împlinește 16 ani, să fie reprezentat legal de o persoană majoră. În cazul de față, micuțul Andrei este reprezentat de mama sa.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.