SRI afirmă că „amenințarea cibernetică reprezintă una dintre cele mai persistente și dinamice amenințări la adresa securității naționale, aflându-se într-o evoluție continuă, atât din punct de vedere al numărului de atacuri cibernetice, cât și în ceea ce privește complexitatea metodelor specifice utilizate”.

Centrul Naţional Cyberint (CNC) investighează atacuri cibernetice şi asigură securitatea infrastructurilor IT&C cu valenţe critice pentru securitatea naţională, scrie Radu-tudor.ro.

În prima jumătate a lui 2018 au fost detectate, în cadrul Sistemului național de protecție, 39.407 de alerte cibernetice relevante. Instituţiile cele mai vizate de atacuri cibernetice, în prima parte a anului 2018, au fost cele din domeniile afacerilor externe, financiar, administraţiei, muncii şi protecţiei sociale. În premieră, Centrul Național Cyberint a identificat, în perioada iunie-august 2018, aplicaţii malware complexe de tip Advanced Persistent Threat (APT), care au vizat instituţii financiare din România.