Evenimentul Zilei > EVZ Special > Sportul românesc a ajuns un pacient muribund. Perspective sumbre înaintea Olimpiadei de la Tokyo
Sportul românesc a ajuns un pacient muribund. Perspective sumbre înaintea Olimpiadei de la Tokyo

Sportul românesc a ajuns un pacient muribund. Perspective sumbre înaintea Olimpiadei de la Tokyo

Sportul românesc a ajuns la cel mai jos nivel din istorie și căderea continuă zilnic. Problemele sunt multiple și este nevoie de un mega-proiect și investiții pentru a ieși la liman

Ora adevărului, când se va trage linie, va veni în acestă vară, în perioada 24 iulie – 9 august, atunci când Tokyo va găzdui Jocurile Olimpice de Vară.

Cel mai mare eveniment sportiv al Planetei găsește sportul românesc total nepregătit și cu perspective sumbre. Nume grele, care au scris istorie în tenis, canotaj, atletism sau gimnastică, au susținut, miercuri, o conferință presă la Senatul României și au tras un semnal de alarmă legat de starea deplorabilă a întregului sport românesc. Nadia Comăneci, Simona Halep, Ilie Năstase, Alina Dumitru, Camelia Potec sau Gabriela Szabo au cerut oamenilor politici să-și îndrepte atenția și către sport, pe care să-l finanțeze cu resurse consistente pentru marea performanță.

În ultimele două decenii, România a regresat la majoritatea disciplinelor și realitatea nu poate fi contestată. Sporturile de elită ale țării, gimnastica, atletismul, handbalul sau boxul au ieșit din sfera de interes a românilor, din cauza lipsei de rezultate. Există ramuri care rămân pe linia de plutire, dar care au nevoie de bani: canotajul, scrima sau judo-ul.

Antrenorii de la copii și juniori au plecat în afară

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE