Sportul - noua ţintă a terorii?

Managerul echipei Arsenal Londra, Arsene Wenger, a declarat că se teme ca echipa sa să nu fie ţinta extremiştilor. Totuşi, prea multă securitate ar dăuna sportului, crede francezul.

"Ni s-a întâmplat, am avut alerte înaintea meciurilor pe care le-am jucat acasă. Sunt surprins că fotbalul nu este văzut ca o ţintă. În Anglia, nu ai parte de escortă poliţienească înaintea meciurilor. Noi (n.r. lumea fotbalului) nu ne vedem ca ţinte ale teroriştilor - dar nu poţi să nu te întrebi de ce nu", a spus cel care conduce formaţia londoneză de 13 ani.

Wenger crede că nu are obsesia securităţii şi că nu va cere măsuri extreme de securitate pentru Arsenal. Spre deosebire de Manchester United, londonezii nu au angajat o firmă privată de securitate.

Tot mai multe evenimente triste

Începând cu celebrul moment 1972, când gruparea palestiniană "Septembrie negru" ataca lotul israelian de la Olimpiada de la Munchen, temerile lumii sportului au crescut.

Acum, securitatea unei competiţii sportive îi costă pe organizatori sume colosale, uneori rivalizând cu cele necesare infrastructurii.

Atentatul asupra echipei de cricket din Sri Lanka este ultimul eveniment negru pentru lumea sportului. Şase poliţişti au murit şi opt sportivi au fost răniţi, după ce autocarul echipei a fost atacat în Pakistan.

Teama de aceste atentate presupune uneori luarea unor măsuri extreme. Organizatorii au decis interzicerea spectatorilor la întâlnirea de Cupa Davis dintre Suedia şi Israel, dintre 6 şi 8 martie.

CITIŢI ŞI:

Atentat asupra echipei de cricket din Sri Lanka în Pakistan | VIDEO Crime care au zguduit sportul mondial | VIDEO