Spitalul de ultimă generație din România care este gol. O investiție făcută degeaba

Terapie intensivă. Sursa foto: Dreamstime.com

Spitalul de ultimă generație din România în care nu merge nimeni. Autoritățile au investit sume mari de bani într-un centru medical, dar acesta este gol. Nici angajați nu există aici.

Spitalul de ultimă generație din România care este gol. Un centru medical nou, finalizat în municipiul Arad în urmă cu doi ani, nu are niciun angajat. Autoritățile au investit două milioane de euro, dar fără rezultat.

Fostul Ambulatoriu CFR este cea mai veche policlinică din municipiul Arad, dar nu a mai funcţionat din 2014. Clădirea degradată din centrul oraşului a fost reabilitată. Au fost cheltuite 5,5 milioane de lei pentru achiziţia de echipamente medicale şi mobilier, dat spitalul tot nu a fost deschis.

Deputatul Sergiu Bîlcea (PNL Arad) a declarat că „o investiţie guvernamentală în sistemul de sănătate arădean, Policlinica CFR, finalizată deja, este încă nefuncţională din cauze birocratice”.

Deputatul a mai spus a semnalat această problemă Ministerului Apărării Naţionale.

Sursa: Chokchai Poomichaiya | Dreamstime.com

„În răspunsul primit, MApN apreciază că investiţiile în dotări sunt suficiente pentru buna funcţionare a unităţii medicale. De asemenea, se specifică faptul că blocajul este legat de problema angajării personalului necesar. Statul de funcţii, 58 de posturi civile şi militare, a intrat în vigoare la începutul anului. MApN a transmis Ministerului Sănătăţii macheta cu posturile vacante şi bugetate, care va trebui aprobată de Guvern. Demersurile sunt în desfăşurare în acest moment, evident cu un ritm mai lent decât ne-am dori. Voi urmări în continuare acest proces birocratic, consider că Policlinica CFR este o investiţie bine venită care trebuie valorificată cât mai repede pentru ca arădenii să beneficieze de servicii medicale de calitate”, a transmis parlamentarul.

Spitalul în care s-a investit degeaba

În februarie, conducerea Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” Timişoara că au avut loc achiziţii de mobilier, tehnică şi echipamente medicale. Au fost cumpărate și echipamente informatice şi de comunicaţii.

„Fiind o facilitate medicală militară, încadrarea cu resursă umană a Centrului Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu Arad se face în conformitate cu prevederile legale specifice gestionării resursei umane a MApN. În prezent s-a finalizat procedura de aprobare a structurii organizatorice, inclusiv arhitectura de personal”, a spus conducerea spitalului, potrivit Agerpress.