Evenimentul Zilei > Actualitate > Telemedicină şi eSănătate: Spitalul Militar Central, conectat cu entităţi din peste 100 de ţări
Telemedicină şi eSănătate: Spitalul Militar Central, conectat cu entităţi din peste 100 de ţări

Telemedicină şi eSănătate: Spitalul Militar Central, conectat cu entităţi din peste 100 de ţări

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC) “Dr. Carol Davila” a devenit membru instituţional al Societăţii Internaţionale pentru Telemedicină şi eSănătate (ISfTeH – International Society for Telemedicine and eHealth).

Statutul de membru al ISfTeH permite SUUMC colaborarea cu alte instituţii de profil, în scopul dezvoltării unui Sistem Informatic de Telemedicină al Apărării, capabil să asigure pacienţilor suport medical specializat de la distanţă şi care să corespundă exigenţelor actuale şi viitoare ale medicinei, în general şi, în mod special, a cerinţelor beneficiarilor şi cadrelor medicale utilizatoare ale diferitelor aplicaţii şi sisteme informatice.

În cadrul acestei organizaţii, Spitalul Militar Central intenţionează să participe, în calitate de membru, în diferitele grupuri de lucru care au ca scop dezvoltarea şi implementarea de tehnici şi tehnologii de telemedicină şi eSănătate pe diferite domenii/ specializări precum: Students; Nurses; Education; Open Source; Chronic Diseases Management; eHealth Economics; Medical and Bio-Informatics; Social Media; Tele-Audiology; Tele-Dentistry; Tele-Dermatology; e-Hispanic; Tele-Urology, dar şi în cadrul altor grupuri, care se vor constitui, în funcţie de evoluţiile din diferite domenii de interes.

Până în prezent, în această organizaţie internaţională, aflată în relaţii oficiale de colaborare cu Organizatia Mondială a Sănătăţii (O.M.S.) sunt înscrise entităţi instituţionale din peste 100 de ţări.

Recunoaşterea statutului de membru instituţional al Societăţii Internaţionale Pentru Telemediciă şi eSănătate este rezultatul implementării Stategiei de management a conducerii SUUMC, susţinută şi aplicată de colectivul Agenţiei pentru Telemedicină, Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul unităţii noastre.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: