Printre altele, acesta a explicat şi de ce s-a scumpit spirtul produs de una dintre companiile tatălui său. La puţin timp după publicarea, postarea a fost ştearsă, dar vorbele sale vor rămâne posterităţii

„Bună ziua, dragi compatrioți, ca să zic așa…

(…) Vor să vă dispere (n.r. – explică de ce crede că aproape pe toată planeta se iau măsuri extreme pentru oprirea răspândirii pandemiei generate de Coronaviru), că au un scop, dar n-o să vorbim despre acest scop. Cum spunea și șefa FMI în 2018. Sunt prea mulți bătrâni și trebuie cumva rezolvată problema asta…din păcate pentru ea, din fericire pentru noi, nu este ea Dumnezeu. Orice om are dreptul la viață, la libertate, nu ca să fie ținut în casă.

(…) Argintul are proprietăți bactericide, fungicide și așa mai departe. De ce președintele României nu este interesat să se facă teste, să vedem dacă argintul omoară coronavirusul? Deoarece, primește probabil bani mulți de la industriile farmaceutice sau nu pot să spun de ce…

Îl voi provoca să ia – nu contează de la cine – argint coloidal ionic (n.r. – tratament despre care comunitatea ştiinţifică mondială are mari dubii în ceea ce priveşte eficienţa), iar dacă acest argint nu funcționează la coronavirus, eu sunt dispus să donez toată averea… cu condiția în care și domnul Klaus Iohannis este dispus să renunțe la fotoliul de președinte.

Acestea fiind spuse, vă recomand și vouă, chiar dacă domnul Iohannis e mai încet și o să răspundă probabil prin septembrie la această provocare.

(…) De ce am mărit prețul la spirit? Țin să vă anunț că nu depinde de mine. Materia primă, cerealele din care se face alcool, a crescut… Ce era să fac? Să dau spirtul gratis?”, a declarat Victor Micula în live-ul postat pe Facebook şi preluat inclusiv de bihon.ro.

Ce au transmis milionarii Micula?

„România traversează o situație critică în contextul evoluției imprevizibile a pandemiei generate de COVID – 19, fapt ce determină toți producătorii de materiale sanitare (inclusiv pe noi), să-și concentreze toate eforturile și resursele pentru a crește producția de alcool sanitar, pe termen lung.

Pentru adaptarea la această situație fără precedent, societatea Scandic Distilleries este nevoită să facă față obstacolelor care duc la fluctuațiile de preț, cauzate de următorii factori:

Creșterea semnificativă a prețului materiilor prime pentru ambalare (flacoane, capace PET și folie polietilena termocontractibila)

Creșterea prețului materiilor prime folosite în producția alcoolului sanitar, precum și al făinii utilizate în procesul de obținere al alcoolului etilic, mai ales că majoritatea acestor materii prime provin din țări afectate şi ele de pandemia COVID-19, unde furnizorii au aplicat măriri ale preturilor. La toate acestea se adaugă creșterea prețurilor de transport şi devalorizarea substanțială a leului din ultima perioadă.

Suplimentarea resurselor necesare producției, a personalului, a utilităților și echipamentelor necesare asigurării logisticii și fluxului tehnologic.

Acomodarea angajaților cu noile condiții de muncă pe timp de pandemie, proces ce implică costuri sociale legate de siguranța acestora, prin asigurarea echipamentelor de protecție și suportarea cheltuielilor transportului individual.

Luând în considerare că alcoolul sanitar Mona este un produs de cea mai bună calitate, ce îndeplinește criteriile unui biocid și are atestările aferente, depunem toate eforturile să menținem prețul de producție la cel mai jos prag care să asigure, totodată, parametrii de eficiență, având în vedere că practicăm printre cele mai mici prețuri din piață. Din calculele noastre, estimam ca un procent reprezentativ de 30-50% din prețul de vanzare se întoarce, direct sau indirect, la stat. În același timp, trebuie sa mentionam ca prețul de vânzare practicat de comercianți este stabilit liber de fiecare în parte și nu-l putem influența în niciun fel.

Știm că discutăm despre un produs esențial, în primul rând pentru spitale, astfel, vă putem confirma că sprijinim printr-o serie de sponsorizări eforturile cadrelor medicale în aceste mo-mente critice, în care pandemia cu Covid-19 pune întreaga societate într-o luptă contra-crono-metru”, este mesajul transmis de reprezentanții Scandic Distilleries”, explicau în exclusivitate pentru bihon.ro reprezentanţii Scandic Distilleries.

Totuşi, cineva a salvat înregistrarea în care Victor Micula amestecă abracadabrant teoriile conspiraţiilor cu pariurile la nivel înalt şi presupusele leacuri.

Ascultați ce spune ,Victor Micula.!!!

Publicată de Golombo Maria pe Luni, 30 martie 2020