Evenimentul Zilei > EVZ Special > Spionii americani aruncă bomba. Rusia îl subminează pe Biden, China și Iran nu îl vor pe Trump președinte
Spionii americani aruncă bomba. Rusia îl subminează pe Biden, China și Iran nu îl vor pe Trump președinte

Spionii americani aruncă bomba. Rusia îl subminează pe Biden, China și Iran nu îl vor pe Trump președinte

Serviciile secrete americane au lăsat să se scurgă anumite informații subtile pentru cine are urechi să audă, mai ales când e vorba de miza geostrategică și politică imensă pe care o reprezintă în mod tradițional campania prezidențială din Statele Unite.

Mai multe relatări ale unor agenți din cadrul serviciilor de intelligence ale celei mai prosperi țări din lume sună cel puțin interesant. Știm însă că în preajma oricăror alegeri importante, nu se „scurg” întâmplător anumite informații.

Astfel, se pare că viitoarele alegeri au separat apele, ne spun spionii de peste Ocean. Mai exact, China și Iranul nu îl doresc pe Trump la cârmă pentru un nou mandat, în timp ce Rusia are ce are cu Joe Biden și nu prea l-ar vrea triumfător în alegerile din noiembrie.

Un oficial de la vârful spionajului american a declarat, într-o intervenție, că Trump nu este foarte dorit de China. Desigur, bucuria este reciprocă, întrucât nici Trump nu se dă în vânt după China, giganții ei economici care îi amenință supremația mondială, ca să nu mai pomenim de rău famatul virus chinezesc.

Același înalt oficial a precizat și că, pe de altă parte, Rusia luptă „prin mijloace diverse” să îl denigreze pe favoritul în sondaje, democratul Joe Biden, pe care l-au luat la ochi încă de pe vremea când era în guvernul Obama pentru inițiativele sale anti-rusești.

„Putem afirma că China preferă ca președintele Trump – pe care Beijingul îl consideră imprevizibil -, să nu fie reales”, a declarat cu subiect și predicat William R. Evanina, directorul National Counterintelligence and Security Center.

„China și-a extins eforturile de influențare a alegerilor din noiembrie 2020 cu scopul de a modela un anumit mediu politic în Statele Unite, a presa figurile politice pe care le vede ca opuse intereselor ei și a slăbi și contracara criticile care i se aduc”, a mai precizat Evanina.

El a mai afirmat că Iranul este hotărât „să submineze instituțiile democratice americane, pe președinte și să divizeze țara”. Comentatorii au remarcat că acestea sunt cele mai clare afirmații de până acum pe care serviciile de intelligence le fac cu privire la cursa pentru Casa Albă din 2020, potrivit https://edition.cnn.com/2020/08/07/politics/2020-election-russia-china-iran/index.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A%20rss%2Fcnn_latest%20(RSS%3A%20CNN%20-%20Most%20Recent).