Gabriela Firea a spus, după ședința PSD, că „am aflat și îmi asum ce spun, că acel episod a fost pus la cale de doamna Ministru, tocmai pentru a o defăima pe doamna prefect. O secretară, o asistenă, consilieri, angajați care intenționat au sunat-o pe doamna prefect. Acel domn a chemat-o la terasă, l-au sunat pe acel cetățean. A fost totul foarte bizar, pentru că i s-a indicat și unde să meargă. A fost foarte ciudat”, scrie flux24, citând news.ro.

Aceasta a mai spus că scopul acțiunii a fost „pentru a o defăima pe doamna prefect și pe mine”.

Gabriela Firea o acuză pe Carmen Dan că ar fi deținut mesaje private dintre Prefectul Capitalei și un secretar de stat.

„Doamna ministru nu a răspuns celor afirmate de mine deloc. A venit cu nişte xeroxuri însemnând mesaje pe SMS, pe Whatsapp între doamna prefect şi un secretar de stat. Am întrebat-o pe faţă dacă ne spionează, dacă ne ascultă convorbirile, dacă ştie ce vorbim pe mesaje. Nu mi se pare normal într-un comitet executiv să vii ca argumentaţie cu tot felul de aspecte derizorii, aspecte personale, mesaje printate de pe Whatsapp, nişte discuţii personale între prefect şi un domn din MAI, legat de proteste, de acţiuni.”

„Confirmând că are o problemă personală cu mine şi cu dna prefect, a proferat tot felul de lucruri neadevărate, a jignit-o, a făcut atacuri directe la competenţele profesionale ale dnei prefect, deci a continuat tot şirul de acuzaţii indirecte pe care le-a făcut până acum prin faptul că în toate apariţiile publice a ţinut să sublinieze că nu domnia sa, ci prefectul a fost cel care a dat ordinul de intervenţie. A venit foarte pregătită. M-a surprins.”, a mai spus Gabriela Firea.