O femeie spion urmărită de autoritățile din Belarus din anul 2013 a fost depistată de polițiștii de frontieră români, la Vama Albița. Din primele date furnizate de Poliția de Frontieră, Stella R. cu cetățenie Republica Moldova, în vârstă de 29 de ani, a fost depistată pe 8 ianuarie a.c., în jurul orei 03.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, atunci când s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, la ieșirea din țară, ca pasageră într-un autocar marca Setra.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut un cetățean din R. Moldova, de sex feminin,  căutat de autoritățile din Belarus  pentru săvârşirea infracţiunii de spionaj informatic.

„La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele tinerei era o alertă Interpol, emisă de autoritățile din Belarus, la data de 25.06.2013, aceasta fiind cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de spionaj informatic. Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Vaslui, în vederea luării măsurilor ce se impun”, a transmis Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.