Bărbații au făcut cunoștință cu una dintre femei, Becky Harris, de 27 de ani, pe un site specializat pentru mamele-surogat. Cum ea era deja însărcinată cu un bebeluș destinat altui cuplu, nu i-a putut servi pe loc, așa că le-a recomandată-o pe fosta ei cumnată, Bex Harris, de 32 de ani, prin care cei doi homosexuali au făcut cunoștință și cu a treia femeie, Viktoria Ellis, de 32 de ani.

Acum, toate cele trei femei sunt însărcinate cu unul sau altul dintre cei doi homosexuali: John Harris, de 50 de ani, este tatăl biologic al unuia dintre copii, în vreme ce partenerul său, Daryl Lee, de 41 de ani, a contribuit cu sperma sa la fertilizarea celorlalte două mame.

Copiii trebuie să se nască în perioada ianuarie – iulie, anul viitor.

„Deși este neortodox să ai trei mame surogat în același timp, nu am putut refuza ceea ce putea fi singura noastră ocazie de a avea marea familie la care am vista dintotdeauna”, a declarat Dayl Lee pentru Daily Mail.

Când cei trei copii se vor naște, mamele-surogat vor fi recunoscute ca mame legale, dar cuplul de homosexuali va depune cereri de adopție pentru fiecare bebeluș.