Totul a început după ce un bucureştean a postat pe reţelele de socializare mai multe poze cu eticheta unei caserole. Apoi toată lumea a început să se panicheze.
Pe eticheta caserolei cu cireşe scria negru pe alb: „Tratat cu imazalil şi tiabendazol. Coaja nu se recomandă pentru consum". Acest supermarket se apără şi spune că vina aparţine unui angajat care a încurcat etichetele.
Deşi situaţia i se pare amuzantă omului, cele două pesticide care apăreau pe etichetă sunt foarte periculoase, spun specialiştii.
Medic: „Toate studiile au demonstrat că la animale ar avea un oarece potenţial cancerigen, plus riscul de alergii pe care substanţele în exces de acest tip l-ar putea avea asupra organismului.”
Imaginile cu cireşele a căror coajă nu este comestibilă s-au răspândit rapid pe Internet.
Au ajuns chiar şi la şeful Agenţiei pentru Protecţia Consumatorului, Paul Anghel, care trage un semnal de alarmă. Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că un adult de 70 de kilograme nu trebuie să consume mai mult de 2 miligrame din aceste substanţe într-o zi, scrie Digi24.