Evenimentul Zilei > Actualitate > Speranțe din Marea Britanie. Când ar putea fi gata vaccinul pentru Covid-19
Speranțe din Marea Britanie. Când ar putea fi gata  vaccinul pentru Covid-19

Speranțe din Marea Britanie. Când ar putea fi gata vaccinul pentru Covid-19

Profesoara de vaccinologie Sarah Gilbert a anunțat că vaccinul împotriva Covid-19 este în lucru la Oxford University și că acesta ar putea fi gata până în septembrie.

Sarah Gilbert, care coordonează echipa de cercetători, a devăluit, sâmbătă, publicației The Times, că este sigură în proporţie de 80% să vaccinul ar putea fi gata până în septembrie.

Deși dezvoltarea vaccinurilor durează ani de zile, în cazul celui pentru noul coronavirus, experții au spus că ar putea fi obținut în 12 până la 18 luni, în cel mai bun caz.

„În cazul echipei de la Oxford, nu este doar o bănuială şi, pe măsură ce trec săptămânile, avem mai multe date de analizat”, a declarat Gilbert publicaţiei londoneze, care a mai anunțat că testele pe oameni pentru vaccin vor lua startul în două săptămâni.

Sarah Gilbert a mai spus că se află în discuții cu guvernul britanic în ceea ce privește finanțarea şi începerea producţiei înainte de obţinerea rezultatelor finale ale testelor, dar și că succesul până în toamnă „este posibil, dacă totul va decurge perfect”.