Evenimentul ZileiSocialSpectacolul „Colonelul și păsările”, al Teatrului Coquette, a învins în Bulgaria

Spectacolul „Colonelul și păsările”, al Teatrului Coquette, a învins în Bulgaria

Spectacolul „Colonelul și păsările”, al Teatrului Coquette, a învins în Bulgaria
Cel mai bun spectacol străin la Festivalul Internațional „Nova Drama”, Shumen, Bulgaria a fost desemnat „Colonelul și păsările”, realizat de Teatrul Independent Coquette, din București.

„Cel mai important lucru este să stai drept, în picioare, și să înaintezi către acea lume minunată pentru care ai fost creat. Și noi am făcut-o!” (Colonelul și păsările, de Hristo Boicev).

Festivalul Internațional de Teatru „Nova Drama”, de la Shumen are o tradiție de 50 ani. În 2016 a sărbătorit a 50-a ediție, la care a fost  invitat și Teatrul Coquette. Shumen este un oraș de 80.000 de locuitori în care există cel puțin  trei săli de teatru excelente. Sâmbătă seara, pe 14  mai, la orele 21.00 a început exodul nebunilor bucureșteni! Spectacolul „Colonelul și păsările”, de Hristo Boicev, în regia lui Ingrid Bonța, o descătușare de energie și poftă de a dărui din partea actorilor (Ruxandra Bălașu, Celina Nițu, Alexandra Gabriela Niță, Cristian Dumitru, Iulia Cărnaru).

Un public minunat, în care se aflau și câțiva români, au râs, au plâns și au aplaudat cu sinceritate timp de 10 minute. Asta a fost deja un premiu în sine, însă, după cum a spus directorul Teatrului „Vasil Drumev”, care și patrona festivalul: „Pentru că nu a putut să dea premiul unui singur actor din spectacol, a dat întregului spectacol.”

Așa că … premiul pentru cel mai bun spectacol străin de la Festivalul Internațional de Teatru „Nova Drama”, Bulgaria, ediția 50, merge laaa… „Colonelul și păsările”, de la Teatrul Coquette, din București!

 


Accesează: