Meciul demonstrativ de baschet a avut loc în piațeta Cazino, din centrul stațiunii Mamaia. După ce s-au încălzit puțin pe câteva hituri americane, partida a debutat cu intonarea imnurilor celor două țări: România și Statele Unite ale Americii. Și a început spectacolul sportiv.

Turiștii și localnicii s-au distrat de minune, susținând o echipa sau alta. Soldații americani, din forțele navale și cele terestre, au dat ce-i mai bun din ei. De pe margine au fost susținuți permanent de o galerie numeroasă, formată, evident, din colegele de arme.

 

Nici publicul român nu a fost mai prejos, aplaudând sau chiar sărind în picioare la fiecare coș. ““E foarte frumos și îmi place! E ceva nou pentru mine”, a comentat, cu entuziasm, o doamnă trecută de prima tinerețe, completată de o prietenă:” Daaa, e ceva ce merită văzut. Baschetul american este întotdeauna foarte frumos”.

Iar o tânără, membru al echipajului de pe distrugătorul „USS Porter” a ținut să precizeze, râzând: “Armata și Marina sunt de aceeași baricadă în luptă. Dar astăzi, în această lupta, Marina e câștigătoare”.Și așa a fost.

 

Meciul demonstrativ a fost un eveniment la care soldații americani au răspuns fără nici o ezitare. Mai ales că a fost premergătoare unei acțiuni caritabile devenită una de suflet pentru ei. Spectacolul demonstrativ de baschet a fost organizat de către Clubul Sportiv Phoenix Constanța împreună cu Liga Năvală a Statelor Unite ale Americii, cu sprijinul primăriei Constanța. Tot ei vor organiza și la finele acestui an evenimentul devenit deja tradițional „Charity Basketball Game“.