Evenimentul Zilei > Actualitate > Spectacol de baschet american la Mamaia
Spectacol de baschet american la Mamaia

Spectacol de baschet american la Mamaia

Turiștii din stațiunea Mamaia au fost, seara trecută, spectatorii unui meci de baschet american 100%. Marinarii de pe distrugătorul “USS Porter”, care vor participa și la festivitățile de Ziua Marinei de la Constanța, s-au confruntat cu colegii lor, cantonați la Baza Mihail Kogălniceanu.

Meciul demonstrativ de baschet a avut loc în piațeta Cazino, din centrul stațiunii Mamaia. După ce s-au încălzit puțin pe câteva hituri americane, partida a debutat cu intonarea imnurilor celor două țări: România și Statele Unite ale Americii. Și a început spectacolul sportiv.

Turiștii și localnicii s-au distrat de minune, susținând o echipa sau alta. Soldații americani, din forțele navale și cele terestre, au dat ce-i mai bun din ei. De pe margine au fost susținuți permanent de o galerie numeroasă, formată, evident, din colegele de arme.

 

Nici publicul român nu a fost mai prejos, aplaudând sau chiar sărind în picioare la fiecare coș. ““E foarte frumos și îmi place! E ceva nou pentru mine”, a comentat, cu entuziasm, o doamnă trecută de prima tinerețe, completată de o prietenă:” Daaa, e ceva ce merită văzut. Baschetul american este întotdeauna foarte frumos”.

Iar o tânără, membru al echipajului de pe distrugătorul „USS Porter” a ținut să precizeze, râzând: “Armata și Marina sunt de aceeași baricadă în luptă. Dar astăzi, în această lupta, Marina e câștigătoare”.Și așa a fost.

 

Meciul demonstrativ a fost un eveniment la care soldații americani au răspuns fără nici o ezitare. Mai ales că a fost premergătoare unei acțiuni caritabile devenită una de suflet pentru ei. Spectacolul demonstrativ de baschet a fost organizat de către Clubul Sportiv Phoenix Constanța împreună cu Liga Năvală a Statelor Unite ale Americii, cu sprijinul primăriei Constanța. Tot ei vor organiza și la finele acestui an evenimentul devenit deja tradițional „Charity Basketball Game“.