Specialiști britanici de top răspund celor mai ciudate întrebări despre Covid-19!

Ziariștii de la Daily Mail au făcut  un exercițiu interesant. Au adunat de la cititorii tot felul de întrebări, chiar și pe cele mai ciudate, cu privire la Covid-19 și i-au rugat pe cei mai cunoscuți specialiști din Marea Britanie să răspundă. A ieșit un articol interesant, plin de sfaturi utile despre cum putem evita îmbolnăvirea.

Cum aceste informații vă pot ajuta și pe dumneavoastră, vă prezentăm câteva dintre sfaturile specialiștilor:

Cititoare: Pot să-mi las geanta pe blatul din bucătărie când mă întorc acasă?

Dr. Andrew Preston, expert în patogeneza microbiană de la Universitatea din Bath: Nu este o idee bună. Ar fi foarte bine  să păstrați suprafețele pe care vă preparați mâncarea cât mai curate posibil, ceea ce înseamnă să evitați să plasați obiecte inutile pe acestea, în special pe cele care au fost afară.

Ar fi o idee bună să încercați să separați obiectele pe care le luați cu cu dumneavoastră când plecați de  cele pe care le utilizați  în interiorul casei, pentru a reduce riscul de contaminare.

Când vă întoarceția acasă, puneți pungile de cumpărături pe podea și nu pe alte suprafețe.

Cititor: Am o afecțiune pulmonară care provoacă dificultăți de respirație. Este sigur pentru mine să mă duc să-mi fac analizele?

Dr. Andrew Preston, expert în patogeneza microbiană de la Universitatea din Bath: Cele mai multe spitale și clinici de medicină generală și-au separat activitățile Covid-19 de celelalte, pentru a proteja pacienții non-Covid de riscul de infecție. Contactați centrul unde v-ați programat pentru analize și discutați despre îngrijorările dumneavoastră.

Cititor: Cum îmi dau seama dacă strănutul, tusea sau mâncărimea ochilor sunt simptome ale  Covid-19 sau ale unei alte afecțiuni?

Gino Martini, om de știință de la Societatea Farmaceutică Regală: Este imposibil de știut dacă stranutul sau tusea sunt simptome ale  Covid-19 sau au alte cauze. În cazul în care aveți astfel de simptome, ar fi bine să observați cu atenție evoluția stării de sănătate. De asemenea, e bine să păstrați distanța față de ceilalți și să vă spălați pe mâini în mod regulat”.

Cititoare: Ce precauții trebuie luate pentru a evita îmbolnăvirea?

Dr. Andrew Preston, expert în patogeneza microbiană de la Universitatea din Bath: „Precauțiile pe care le putea lua  împotriva expunerii la virus sunt spălarea periodică a mâinilor, distanțarea socială și dezinfectarea suprafețelor. Toate acestea ar trebui continuate până când suntem siguri că virusul a fost eradicat sau că a fost obținut un vaccin și oamenii au fost imunizați pe scară largă.”

Cititoare: Este sigur să port o mască pe față dacă am astm?

Dr. Andrew Whittamore, șef de secție Clinica Asthma. „Dacă purtați  o mască, că aerul pe care îl respirați este mai cald și mai umed. Pentru unii astmatici acest lucru ar putea declanșa simptome precum respirația șuierătoare sau chiar imposibilitatea de a respira, deoarece aerul mai cald și mai umed poate irita tractul respirator. Nvelul acestor probleme variază de la o persoană la alta.

Încercați să găsiți o mască care să funcționeze pentru dvs. și exersați purtarea acesteia pentru a vedea dacă vă agravează simptomele. Sfatul guvernului Marii Britanii este că aceste măști nu sunt obligatorii, ci recomandabile.