Evenimentul Zilei > Justitie > SPARGERI-RECORD cu levierul. Şapte hoţi AU FURAT bunuri de SUTE DE MII de euro
SPARGERI-RECORD cu levierul. Şapte hoţi AU FURAT bunuri de SUTE DE MII de euro

SPARGERI-RECORD cu levierul. Şapte hoţi AU FURAT bunuri de SUTE DE MII de euro

Poliţiştii bucureşteni au prins şapte membrii ai unei grupări de hoţi care au reuşit să fure bunuri peste 910.000 de lei -peste 200.000 de euro - în doar o lună şi jumătate. Cinci dintre indivizi au fost surprinşi, în flagrant, la sfârşitul acestei săptămâni, în timp ce încercau să forţeze, cu un levier, uşa unui magazin din Sectorul 3 al Capitalei.

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, beneficiind de sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Operaţiuni Speciale, au identificat şi prins, joi seara, cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 40 de ani, bănuiţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt, cu prejudiciu de peste 910.000 de lei, informează Poliţia Capitalei.

Cei cinci au fost căutaţi, identificaţi şi, apoi, urmăriţi erau căutaţi şi, apoi, urmăriţi de judiciariştii Secţiei 9 Poliţie, împreună cu poliţiştii Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţie Române. Oamenii legii au dat de urma hoţilor după ce au documentat, în perioda iunie – august a.c., activitatea unui grup compus din mai multe persoane specializate în comiterea de furturi din societăţi comerciale pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov.

În seara de joi, 27 august a.c., în jurul orei 21.00, poliţiştii l-au urmărit pe unul dintre cei bănuiţi, acesta fiind observat cum, după aproximativ două ore s-a întâlnit cu alţi trei bărbaţi, împreună cu care s-a deplasat cu un autoturism pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

După ce au ajuns în apropierea intersecţiei cu Aleea Onichifor Ghibu, doi dintre bărbaţi au coborât din autoturism şi au fost observaţi cum, folosindu-se de un levier, au început să forţeze uşa de acces a unei societăţi comerciale cu intenţia de a pătrunde în interior. Hoţii n-au mai reuşit să spargă magazinul din cauza că, în zonă, şi-au făut apariţia mai multe persoane.

În continuare, bănuiţii s-au deplasat pe autostrada A2, fapt pentru care, la intrarea în sat Tânganu, poliţiştii au procedat la blocarea autoturismului, imobilizarea ocupanţilor şi conducerea acestora la sediul Poliţiei, pentru cercetări.

Totodată, beneficiind de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au fost puse în aplicare şase mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecatoria Sectorului 2, în muncipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, în urma cărora au fost identificaţi şi prinşi alţi doi complici ai celor cinci, bănuiţi că au participat la comiterea furturilor.

De asemenea, la una dintre locaţiile percheziţionate, a fost găsit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor, autoturismul utilizat la comiterea faptelor de natură penală.

În urma documentării activităţii infracţionale a bărbaţilor, poliţiştii au constatat faptul că, în perioada 29 iunie – 17 august a.c., aceştia ar fi reuşit să sustragă bunuri din patru societăţi comerciale, prejudiciul produs prin comiterea faptelor ridicându-se la suma de peste 910.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cinci dintre membrii grupării în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.