Practic, în toate cele trei cazuri niște infractori au folosit o butelie de gaze, de mai mari sau mai mici dimensiuni, cu ajutorul căreia au aruncat în aer bancomatele. Este aceeași metodă, susțin anchetatori chestionați de EVZ, și, cel mai probabil, aceeași autori. În toate cazurile, spărgătorii au acoperit camerele de luat vederi cu vopsea.

Cu toate acestea, indivizii nu au fost prinși. Primul caz a fost înregistrat în Bolintin Vale. Atunci, deşi aparatul s-a făcut praf, infractorii nu au ajuns la bani. Cei doi hoți au confecționat o bombă dintr-o instalație improvizată, pentru care au folosit o butelie cu gaz. Aceeași metodă a fost folosită atât în Brașov, cât și în Arad. Despre sumele de bani sustrase, autoritățile s-au ferit să dea informații.

Surse judiciare susțin, însă, că din Brașov, ei ar fi fugit cu aproape 160 de mii de lei. În Arad, martorii susțin că au fugit cu trei casete pline cu bani, după ce au generat o explozie de mică amploare la un bancomat montat la intrarea într-un supermarket. Din imaginile surprinse de camerele de luat vederi, se pare că în toate cele trei lovituri sunt implicați doi tineri mascați.