Spărgători de bancomate prinşi în flagrant

Spărgători de bancomate prinşi în flagrant

Cinci membri ai unei grupări infracţionale care se ocupa cu spargerea de bancomate au fost prinşi, în flagrant, de poliţiştii de la Crimă Organizată Timişoara, noaptea trecută, în localitatea bacăuană Balcanu, în timp ce încercau să spargă un ATM aparţinînd BCR.

Unul dintre suspecţi a încercat să fugă şi a agresat un poliţist, dar acesta a folosit armamentul din dotare şi l-a împuşcat pe agresor în mînă.

În momentul reţinerii, cele cinci persoane, toate din Braşov, aveau asupra lor răngi şi flexuri folosite pentru tăierea bancometelor de unde extrăgeau diferite sume de bani.

ctivitatea infracţională a grupării a fost monitorizată încă de anul trecut, când membri ai aceleaşi filiere au spart un bancomat în localitatea timişană Voiteni, de unde au reuşit să fure peste două milioane de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procurorii cred că autorii spargerilor de ATM-uri au avut surse în interiorul băncilor cărora le aparţineau acestea şi care îi informau pe infractori în legătură cu tipurile de bancomate şi cu sumele de bani cu care acestea erau elimentate.

Potrivit Procurorului Mircea Andreş, şeful DIICOT Timiş, în dosarul spargerilor de bancomate sunt urmărite penal mai multe persoane, iar activitatea lor infracţională ar fi fost dovedită în cazul a zece ATM devalizate de membrii grupării.