Cu măști de schi pe față, pe post de cagule și cu mănuși în mâini, trei puști din comuna Șarânga, au spart mai multe mașini din județul Buzău. Hoții acționau noaptea. Se îmbarcau într-o mașină și luau la ochi autoturisme în care vedeau bunuri de preț. Numai în două nopți, 4 spre 5 ianuarie şi 11 spre 12 februarie 2018, tinerii au spart opt mașini din care au furat bunuri care puteau fi valorificate, precum aparate radio cd, staţii de emisie recepţie, extinctoare, oglinzi, antene şi altele. Valoarea bunurilor furate este estimată la aproximativ 2.500 de lei.

Poliţişti de investigații criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău verifică, acum, care este numărul total al victimelor, tinerii fiind suspectați și de alte furturi.

Spărgători cu cagule au fost prnși, miercuri, în comuna lor natalaă. Tot acolo au fost găsite 90 la sută din bunurile furate, pe care hoții n u apucaseră să le vândă. Adolescentul de 16 ani abandonase școala, iar cel de 19 ani este elev la Liceul CFR, din Buzău. Mașina cu ajutorul căreia operau noaptea aparține tânărului de 20 de ani.

Poliţiştii au dispus reţinerea hoților pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 

Pentru a preveni astfel de situații neplăcute, polițiștii îi sfătuiesc pe proprietarii de mașini să își ia niște măsuri de precauţie:

Nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare (genţi, serviete, portofele, telefoane mobile, sisteme de navigaţie GPS).

Portierele autoturismului trebuie încuiate, chiar dacă lipsiți doar câteva minute, iar actele nu trebuie lăsate în maşină. Închideți complet toate geamurile.

Instalaţi un sistem de alarmă pe autoturism. Vă este folositor şi împotriva furtului autoturismului.

Dacă totuși se întâmplă să aveți parte de o astfel de situație neplăcută, în care ați găsit mașina spartă, primul lucru pe care îl faceți este să sunați la Poliție. Nu atingeți autoturismul, pentru a nu distruge eventuale probe ce-i pot conduce pe polițiști către autor.