Cele 17 tone de monede de aur şi argint au fost descoperite, în 2007, de către compania americană, iar un tribunal din statul american Florida a decis recent că acesta trebuie restituit statului spaniol. 
Decizia tribunalului american s-a bazat pe faptul că tezaurul se afla la bordul unei nave de război spaniole, care se afla sub suveranitate spaniolă. Compania Odyssey, care a susținut că a găsit epava în apele internaționale, a adus obiectele şi monedele în Florida, fără să anunţe autorităţile spaniole, şi a ţinut secret locul epavei.
Tezaurul este format din aproximativ 590.000 de monede din aur și argint, purtând efigia Regelui Carlos al IV-lea și a ajuns astăzi la baza aeriană miliatăr de lângă Madrid, urmând a fi transportat ulterior către o destinație secretă.
În anul 1804, fregata a plecat din Peru către Spania, dar, în apropierea coastelor provinciei portugheze Algarve, a fost scufundată de cătremarina britanică. În valoare de aproximativ 500 de milioane de dolari, tezaurul este considerat unul dintre cele mai valoroase descoperite până în prezent.