Completul de judecată al Tribunalului din Badajoz, Spania,  împreună cu un juriu format din nouă persoane, au ajuns la concluzia că Ginel P., de 27 ani, cetățean român, și-a omorât fosta iubită, după care a aruncat-o în barajului Alange, provincia Badajoz, susține inforoes.ro

Conform rechizitoriului, în octombrie 2015, Ginel și Mirela (n.red. victima) s-au despărțit.  Pentru că o urmărea pe stradă și a amenințat-o în nenumărate rânduri cu moartea, victima a obținut din partea autorităților un ordin de restricție. Autoritățile i-au impus lui Ginel să nu se apropie la mai puțin de 100 de metri de fosta iubită, de asemenea i-au interzis să o mai contacteze.

Românului nu i-a păsat de restricție și a continuat să o caute pe femeie.

La 6 ianuarie 2016, Mirela a acceptat să se întâlnească cu fostul iubit, în încercarea de a clarifica situația.

Ceea ce urmează e halucinant. Potrivit anchetatorilor, Ginel a luat-o în mașină pe tânără și au mers împreună la barajului Alange, aici a izbucnit o ceartă. Furios, bărbatul a lovit-o pe femeie cu o sticlă în cap și, timp de o oră, a bătut-o continuu, după care a strangulat-o cu o curea și a aruncat-o în lacul de acumulare.

Medicii legiști au declarat că femeia avea nu mai puțin de 46 de zone cu leziuni.

În fața magistraților, Ginel nu și-a negat fapta, dar a spus că era beat și a avut o criză de gelozie.

Acuzarea a cerut 25 de ani de închisoare pentru acuzația de omor deosebit de grav și doi ani pentru că nu a respectat restricțiile ordinului de perimetru.

Jurații l-au găsit vinovat pentru toate capetele de acuzare și au propus 20 de ani de închisoare.