Spania, o singură înfrângere la preliminariile EURO 2024. Ibericii merg la turneul final

Spania, o singură înfrângere la preliminariile EURO 2024. Ibericii merg la turneul final Euro 2024. Stadionul în care se va juca meciul Israel - România.Sursa: Wikipedia

Decizia antrenorului Luis de la Fuente de a lăsa 15 dintre foști jucători ai naționalei din Spania acasă se pare că a fost una bună. Astfel că ibericii s-au calificat pentru EURO 2024.

Spania a reușit să se califice la EURO 2024 după șase meciuri jucate din care a câștigat 5 și a avut o înfrângere. Naționala a trecut prin ceva frământări având în vedere că lotul s-a schimbat. Antrenorul Luis de Fuente care a venut la echipă după înfrângerile de la mondialul din Qatar a schimbat 15 fotbaliști.

Practic ei au fost înlocuiți cu alți sportive mai tineri și dornici de afirmare. Astfel echipa pentru EURO 2024 are ca portari pe: Kepa Arrizabalaga (Chelsea), Robert Sanchez (Brighton), David Raja (Brentford). Fundașii sunt Jose Gaya (Valencia), Nacho Fernandes (Real Madrid), Inigo Martinez (Atletico Bilbao), Alejandro Balde (Barcelona), David Garcia (Osasuna), Pedro Poro (Tottenham), Aymeric Laporte (Manchester City), Dani Carvajal (Real Madrid).

Mijlocașii: Rodri (Manchester City), Fabian Ruiz (Paris Saint-Germain), Martin Zubimendi (Real Sociedad), Pedri (Barcelona), Dani Ceballos (Real Madrid), Gavi (Barcelona), Mikel Merino (Real Sociedad). Atacanții Alvaro Morata (Atletico Madrid), Dani Olmo (Leipzig), Nico Williams (Athletic Bilbao), Brian Hill (Sevilla), Iago Aspas (Celta Vigo), Joselu (Espanyol), Mikel Ojarzabal (Real Sociedad), Gerard Moreno (Villarreal).

Ne puteți urmări și pe Google News
Germania suferă

Spania, la Euro. Sursa foto: Facebook

Cel mai tânăr debutant și marcator al echipei din Spania are 16 ani și 57 de zile

Venit de la națioanala de tineret, antrenorul a luat cu el și tinerele talente. Printre ele se numără și Yamine Lamal. El a reuși performanța ca la 16 ani și 57 de zile să devină cel mai tânăr marcator din istoria naționalei Spaniei.

Totul s-a întâmplat la meciul cu Georgia, acolo unde Spania a obținut o victorie entuziastă de 7-1. Înfrângerea suferită de Spania a fost în meciul cu Scoția, când a pierdut cu 2-0. Ulterior, acum două zile Spania s-a revanșat și a câștigat meciul cu Scoția.

De altfel, Spania a reușit și performanța de 6-0 când s-a impus devastator în fața echipei din Cipru. EURO 2024 se va desfășura în perioada iunie-iulie în Germania.