Evenimentul Zilei > International > SPANIA. Atac armat la un liceu din Barcelona, soldat cu un MORT și patru RĂNIȚI
SPANIA. Atac armat la un liceu din Barcelona, soldat cu un MORT și patru RĂNIȚI

SPANIA. Atac armat la un liceu din Barcelona, soldat cu un MORT și patru RĂNIȚI

Un profesor a murit şi mai multe persoane au fost rănite, după ce un tânăr a intrat, azi, într-un liceu din Barcelona (nord-est) înarmat cu o arbaletă.

Potrivit agențiilor internaționale de presă, citate de Agerpres, faptele s-au petrecut în această dimineață, la ora locală 09:15, la institutul Joan Fuster din oraşul catalan.

Poliţia catalană, care l-a reţinut deja pe presupusul făptaş, un minor, şi reprezentanţi ai Sistemului de Urgenţe Medicale (SEM) s-au deplasat la locul incidentului.

Răniţii – o profesoară şi trei elevi – au leziuni uşoare.

Potrivit martorilor oculari, tânărul a ajuns la şcoală la 09:00, cu o oră mai târziu decât era prevăzut, şi s-a îndreptat direct spre clasa sa. Odată ajuns acolo, a atacat-o cu arbaleta pe profesoară şi pe fiica acesteia, care este şi ea elevă la respectiva instituţie de învăţământ.

Auzind ţipete, un profesor care preda într-o sală de clasă alăturată a ieşit în încercarea de a opri atacul, moment în care agresorul a tras în el cu arbaleta, nimerindu-l în piept şi ucigându-l.

Apoi, agresorul a intrat într-o altă clasă şi a atacat un elev cu un cuţit pe care îl avea asupra lui.

De teamă că tânărul ar putea să-şi continue seria de atacuri, profesorii şi-au ţinut elevii în clase. Deocamdată nu se cunosc motivele care l-au determinat pe tânăr să comită atacul.