Potrivit siteul ziardecluj.ro, mariajul soţilor Suciu este, mai ales,extrem de profitabil. Deşi amândoi au venituri relativ modeste situate, la nivelul anului trecut, în jurul sumei de 67.000 de lei, averea familiei Suciu şi bunurile pe care le deţin sunt impresionante. Şapte terenuri, două case în Cluj-Napoca, două maşini 4×4 şi un ATV, cel puţin nouă conturi bancare etc. Valentin Suciu, şef al Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Cluj a câştigat, anul trecut, 47.000 de lei.  Soţia lui, Lucia Suciu, a avut un venit de 20.335 de lei, pentru funcţia de primar al comunei Chinteni.

În 2012 şi anul acesta, soţii Suciu au reuşit să deschidă două conturi bancare, de câte 10.000 de lei. În total, Valentin şi Lucia Suciu au conturi, depozite şi carduri de credit în valoare totală de peste 80.000 de lei. Valentin Suciu deţine, împreună cu soţia lui cinci terenuri, iar alte patru sunt trecute pe numele Luciei Suciu. Anul trecut şi-a cumpărat un teren agricol în Chinteni, iar în 2013 a mai achiziţionat un alt teren agricol în aceeaşi locatitate. Cei doi mai au şi două case de locuit în Cluj-Napoca, conduc un Jeep Cherokee şi un Nissan Terano, mai au şi un tractor şi un ATV.

Luciu Suciu este membră a Partidului Social Democrat.  A intrat în atenţia presei naţioanle după ce a câştigat alegerile locale şi s-a dus în fața casei rivalei sale e la PNL unde a încins un dans pe manelele care răsunau dintr-un bolid de lux.

Dansul primăriței Suciu a fost filmat de către susținătorii candidatei PNL și postat pe youtube. ”Alegerile locale din Chinteni au fost, probabil, cele mai aprinse din județ, iar duminică seara totul s-a terminat cu descinderea polițiștilor. ”Poliția municipiului Cluj, nu se sesizează? Deoarece Poliția din Chinteni nu există sau este subordonată primarului ( șefa ) ! ( pentru cine nu cunoaste, dansatoarele sunt însăşi primarița “șefa ” și sotia sefului de post care se manifesta ostentativ în fața casei contracandidatei )”, a scris Geanina Manu pe contul său de facebook.

Scandalul s-a lăsat cu intervenția de la Cluj a două echipaje de la Poliția Rutieră Cluj care l-au testat pe șeful de post din Chinteni, agentul Vasule Mureșan, cu aparatul etilotest, deoarece cineva a reclamat la 112 că polițistul se plimbă beat, la volanul mașinii sale, prin comună, bucurându-se de succesul candidatului PSD.

Lucia Suciu a declarat, pentru napocanews.ro, că în ultimele două luni a fost supusă la o presiune maximă din partea candidatului PNL. De la articole denigratoare până la băutură pe caiet, de toate spune Lucia Suciu că a trebuit să îndure la Chinteni. ”Vineri a circulat prin comună cu niște drapele negre, spunând că mi le va pune la poartă și la Primărie după ce va câștiga. În localitatea Sânmărtin, la un fost magazin alimentar, care s-a transformat în bar fără acte, era un caiet în care spunea că cine nu votează cu mine beneficiază de scutirea de la plata datoriilor la băutură pe ultimele 30 de zile. Vineri, doamna a descărcat băuturi alcoolice, mâncare în centrul comunei. Erau pregătiți pentru o mare petrecere. Eu tot nu am spus nimic”, a declarat primărița Suciu pentru napocanews.ro