Soțul lui Nancy Pelosi, tranzacții ciudate. Legile chip-urilor, vizita în Taiwan și o afacere de miliarde

Sursa foto. Twitter

În spatele scandalului provocat protestele Chinei comuniste față de vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan se află și o poveste mai puțin cunoscută publicului, dintr-un alt război, fără arme, dar cu mize de miliarde de dolari. Iar președinta Camerei Reprezentanților nu pare străină deloc de războiul chip-urilor, în care fabricile din Taiwan au un rol central.

Vizita președintei Camerei Reprezentanților în Taiwan a pus în alertă întreaga planetă, în contextul în care China a decis să trimită o escadrilă de avioane militare în zonă. La câteva ore după ce a aterizat la Taipei, Pelosi a postat un mesaj pe o rețea de socializare prin care și-a arătat angajamentul față de Taiwan.

Călătoria întreprinsă de Nancy Pelosi în Taiwan a fost puternic mediatizată, China criticând dur acest eveniment. Alte critici vin însă din SUA, unde soțul președintei Camerei Reprezentanților este profund implicat în afaceri cu chip-uri, componente afectate de o gravă criză și la producerea cărora Taiwanul este lider.

Un inginer american pe nume Robin Mitchell scrie că președinta Camerei Reprezentanților a publicat oficial informații că soțul ei a vândut acțiuni Nvidia, potrivit obligației legale a membrilor Congresului de a face disponibile publicului toate tranzacțiile cu acțiuni și tranzacții în termen de 45 de zile de la executarea tranzacției, în efortul de a preveni tranzacțiile cu informații privilegiate.

Taiwan este unul dintre cei mai mari producători de semiconductori din Asia

Iar actorul Russel Brand a acuzat că membrii Congresului, în frunte cu Nancy Pelosi, se îmbogățesc pentru că au acces la informații despre tranzacții privilegiate pe care le oferă soților lor, care apoi le tranzacționează la bursă.

„Ea s-a confruntat cu adevărul sumbru că, probabil, unii oameni cred că tranzacțiile comerciale ale ei, sau tranzacțiile comerciale ale familiei Pelosi, beneficiază oarecum de pe urma informațiilor privilegiate ale lui Nancy Pelosi. Acum, dacă vezi o legătură între Nancy Pelosi, care dezbate dacă să acorde sprijin de miliarde de dolari industriei cipurilor, și Paul Pelosi care investește în industria cipurilor, evident că ești un fel de conspiraționist”, a declarat actorul.

Pentru încurajarea producției de semiconductori de producție locală, guvernele au promovat mai multe legislații în acest sens, iar în SUA acest lucru se realizează prind legea chip-urilor (CHIPS Act). Mai exact, peste 50 de miliarde de dolari vor fi investiți pentru a ajuta producătorii să deschidă noi fabrici și să ofere credite celor care produc în Statele Unite.

Cu toate acestea, companiile din afara Statelor Unite nu beneficiază de legea chip-urilor, motiv pentru care companiile precum Nvidia, Xilinx și AMD se bazează pe turnătorii care sunt situate în China și Taiwan.

Nancy Pelosi conduce legea chip-urilor, care, evident, va avea informații interne despre dezvoltarea acestuia. Acest lucru ar pune-o pe președinta Camerei Reprezentanților într-o poziție foarte puternică pentru a exercita tranzacții cu companiile producătoare de semiconductori care ar maximiza profitul.

Vizita lui Pelosi în Taiwan va duce la o scădere a acțiunilor turnătoriilor din Taiwan, motiv pentru care acestea vor putea fi cumpărate la un preț minim, iar apoi președinta Camerei Reprezentanților ar putea lansa o misiune diplomatică de a îmbunătăți relațiile dintre China și Taiwan, ceea ce ar duce la o creștere a prețurilor acțiunilor, scrie electropages.com